Το Κατάρ και η Chevron θα κατασκευάσουν μονάδα μετατροπής φυσικού αερίου σε πλαστικά

Το Κατάρ και η Chevron θα κατασκευάσουν μονάδα μετατροπής φυσικού αερίου σε πλαστικά

Το Κατάρ υπέγραψε συμφωνία 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τη Chevron Phillips Chemical στις 8 Ιανουαρίου 2023 για την κατασκευή εργοστασίου που περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη μονάδα πυρόλυσης αιθανίου στη Μέση Ανατολή, μετατρέποντας το φυσικό αέριο σε πολυαιθυλένιο και άλλα πλαστικά.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Το συγκρότημα πετροχημικών Ras Laffan, το οποίο θα παράγει 2,1 εκατομμύρια τόνους αιθυλενίου ετησίως μαζί με 1,7 εκατομμύρια τόνους παραγώγων πολυαιθυλενίου, θα τεθεί σε λειτουργία το 2026. Το συγκρότημα θα έχει «λιγότερες εκπομπές αποβλήτων και αερίων του θερμοκηπίου από παρόμοιες εγκαταστάσεις σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο HE Saad Sherida al-Kaabi, υπουργός Ενέργειας του Κατάρ και Διευθύνων Σύμβουλος της QatarEnergy.

Η QatarEnergy κατέχει το 70% του μετοχικού κεφαλαίου στην κοινοπραξία με την Chevron Phillips που εδρεύει στο Texas.

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαχρονικά επένδυση της QatarEnergy στον πετροχημικό τομέα του Κατάρ και την πρώτη άμεση επένδυση εδώ και 12 χρόνια», δήλωσε ο υπουργός σε σχετική εκδήλωση στη Ντόχα.

Η μονάδα Ras Laffan θα διπλασιάσει την ικανότητα παραγωγής αιθυλενίου του Κατάρ και θα αυξήσει την παραγωγή πολυμερών της από 2,6 εκατομμύρια τόνους σε περισσότερους από τέσσερα εκατομμύρια τόνους ετησίως. Συνολικά, η ικανότητα παραγωγής πετροχημικών του Κατάρ θα αυξηθεί σε σχεδόν 14 εκατομμύρια τόνους ετησίως.

Η επένδυση «σηματοδοτεί ένα ορόσημο στη στρατηγική επέκτασης της QatarEnergy με δραστηριότητες που καλύπτουν και άλλα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας εκτός της παραγωγής», δήλωσε ο Kaabi. «Δεν θα διευκολύνει μόνο την περαιτέρω επέκταση σε ορισμένους τομείς της εφοδιαστικής αλυσίδας για τον πετροχημικό τομέα του Κατάρ, αλλά θα ενισχύσει επίσης τη θέση της χώρας ως κύριο παγκόσμιο ηγέτη σε όλους τους σχετικούς τομείς, συμπεριλαμβανομένου και του LNG».

Πηγή: thepeninsulaqatar.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER