Απαραίτητη η ενσωμάτωση τεχνολογίας για ασφαλή και βιώσιμη εξόρυξη στην Αφρική

Απαραίτητη η ενσωμάτωση τεχνολογίας για ασφαλή και βιώσιμη εξόρυξη στην Αφρική

Η εξορυκτική εταιρεία Prateek Suri’s Mining Ventures ανακοίνωσε την πρόθεση της να ενσωματώσει σύγχρονες τεχνολογικές λύσεις στα μεταλλευτικά της έργα στην Αφρική. Η εταιρεία ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η εξόρυξη δεν πρέπει να εστιάζει αποκλειστικά και μόνο στην εξαγωγή των ορυκτών πρώτων υλών, αλλά να αποτελεί μια ολιστική προσέγγιση που ενσωματώνει την τεχνολογία για βελτιωμένη απόδοση και βιωσιμότητα».

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Η εταιρεία σημείωσε ότι η Αφρική διαθέτει αφθονία φυσικών πόρων, που περιλαμβάνουν από πολύτιμα μέταλλα, κρίσιμες πρώτες ύλς και ενεργειακά ορυκτά, ωστόσο ότι παρά αυτόν τον πλούτο, ο εξορυκτικός τομέας αντιμετωπίζει προκλήσεις, όπως παρωχημένες υποδομές, πολύπλοκο ρυθμιστικό πλαίσιο και μεγάλες διακυμάνσεις στις τιμές των εμπορευμάτων.

«Το όραμα της Preteek Suri είναι να αξιοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη και την προηγμένη ρομποτική, για να φέρει «επανάσταση» στις παραδοσιακές πρακτικές εξόρυξης. Η εταιρεία αναγνωρίζει τις προκλήσεις ως ευκαιρίες και οραματίζεται ένα μέλλον όπου οι στρατηγικές επενδύσεις θα καταστήσουν την Αφρική παγκόσμια δύναμη στον τομέα της εξόρυξης».

Αφιέρωμα - Κρίσιμες Ορυκτές Πρώτες Ύλες ένα στοίχημα για την Ευρώπη

Η Νιγηρία, με τα τεράστια αποθέματα ορυκτών της, έχει γίνει κομβικό σημείο για τις εξορυκτικές φιλοδοξίες της Prateek Suri. «Οι στρατηγικές μας επενδύσεις στη Νιγηρία αποτελούν απόδειξη της εμπιστοσύνης μας στις δυνατότητες της χώρας. Από το χρυσό και τον κασσίτερο μέχρι τον άνθρακα και τους πολύτιμους λίθους, ο ποικίλος ορυκτός πλούτος της Νιγηρίας ευθυγραμμίζεται άψογα με το όραμα της Suri για ολοκληρωμένη και βιώσιμη χρήση των πόρων».

«Οι αλγόριθμοι τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιούνται στις διαδικασίες εξερεύνησης κοιτασμάτων από την εταιρεία μας, αναλύουν γεωλογικά δεδομένα με πρωτοφανή ακρίβεια, απλοποιώντας τον εντοπισμό ιδανικών περιοχών για την ανάπτυξη εξορυκτικών εκμεταλλεύσεων. Οι ρομποτικές τεχνολογίες, καθοδηγούμενες από την τεχνητή νοημοσύνη, προσδίδουν ακρίβεια στις διαδικασίες εκσκαφής και μεταφοράς, βελτιώνοντας σημαντικά τη λειτουργική απόδοση».

Εν τω μεταξύ, ενσωματώνοντας βιώσιμες πρακτικές, η εταιρεία σημείωσε ότι είχε ως στόχο να θέσει ένα πρότυπο για τις ηθικές εξορυκτικές πρακτικές σε ολόκληρη την ήπειρο.

«Σε μια εποχή όπου η βιωσιμότητα είναι πρωταρχικής σημασίας, η Prateek Suri πρωτοστατεί σε μια αλλαγή παραδείγματος με στόχο τις φιλικές προς το περιβάλλον εξορυκτικές πρακτικές. Οι πρωτοβουλίες της εταιρείας δίνουν προτεραιότητα στην υπεύθυνη διαχείριση των πόρων, την ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και την εγκαθίδρυση υγιών σχέσεων με τις τοπικές κοινωνίες».

«Πέρα από την εξόρυξη πολύτιμων πόρων, οι εξορυκτικές επιχειρήσεις της Prateek Suri δίνουν έμφαση στην ενδυνάμωση των τοπικών κοινοτήτων. Σε εξέλιξη βρίσκονται πρωτοβουλίες για τη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης, την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας».

«Επενδύοντας στην ευημερία των τοπικών κοινοτήτων, η Suri στοχεύει να διασφαλίσει ότι τα οφέλη της εξόρυξης εκτείνονται πέρα ​​από τα εταιρικά κέρδη, συμβάλλοντας στην ευρύτερη κοινωνική ευημερία».

Σημειώνεται ότι πρόσφατα στη Νιγηρία, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αφαίρεσε το δικαίωμα επιβολής κανονισμών για τις εξορυκτικές δραστηριότητες από τις πολιτειακές κυβερνήσεις.

Με πληροφορίες από punchng.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER