Η Holcim λανσάρει την πλατφόρμα λύσεων ECOCycle

Η Holcim λανσάρει την πλατφόρμα λύσεων ECOCycle

Η Holcim ανακοίνωσε την ECOCycle®, την ιδιόκτητη πλατφόρμα για ανακύκλωση υλικών κατεδαφίσεων με σκοπό τη χρήση τους σε νέες κτιριακές λύσεις. Μέσω της πλατφόρμας, η Holcim μπορεί να ανακυκλώσει το 100% των υλικών που προκύπτουν από κατεδαφίσεις κτιρίων, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών, από πρώτες ύλες μηδενικών εκπομπών άνθρακα έως την παραγωγή τσιμέντου χαμηλών εκπομπών άνθρακα και από αδρανή για την παραγωγή σκυροδέματος έως πληρωτικά οδοποϊίας.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Ο Jan Jenisch, Διευθύνων Σύμβουλος της Holcim, δήλωσε σχετικά: «Σε όλες τις μητροπολιτικές περιοχές όπου δραστηριοποιούμαστε, βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της κυκλικής κατασκευής για νέες δομές από χρησιμοποιημένα υλικά. Με την τεχνολογία ECOCycle® μπορούμε να χτίσουμε νέες πόλεις από πόλεις, ανακυκλώνοντας το 100% των υλικών κατεδάφισης σε νέες λύσεις, έτσι ώστε τα πάντα να επαναχρησιμοποιούνται και τίποτα να μην χάνεται. Η αύξηση του πληθυσμού που διαβιεί σε πόλεις καθιστά απαραίτητη την κυκλικότητα στις κατασκευές για ένα μέλλον που λαμβάνει υπόψιν του και τον άνθρωπο και τον πλανήτη».

Η Holcim αναπτύσσει την τεχνολογία ECOCycle® σε όλη τη γκάμα λύσεων υλικών που προσφέρει για να επεκτείνει την κυκλική κατασκευή, μειώνοντας τη χρήση φυσικών πόρων. Η τεχνολογία επιτρέπει στο σκυρόδεμα, το τσιμέντο και τα αδρανή να περιέχουν από 10 έως 100% ECOCycle® ανακυκλωμένα υλικά κατεδαφίσεων, χωρίς συμβιβασμούς στην απόδοση, ενώ μειώνει το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα. Η τεχνολογική πλατφόρμα ECOCycle® της Holcim στηρίζεται σε αποτελεσματική διανομή, επεξεργασία, μετασχηματισμό και ανακύκλωση υλικών κατεδαφίσεων με σκοπό την ενσωμάτωση τους σε νέες κτιριακές λύσεις.

Ως πρωτοπόρος στην κυκλική κατασκευή, η Holcim λάνσαρε το πρώτο τσιμέντο στον κόσμο με 20% ανακυκλωμένα υλικά κατεδαφίσεων στην Ελβετία. Στη Γαλλία, η Holcim κατασκευάζει το πρώτο οικονομικά προσιτό συγκρότημα κατοικιών στον κόσμο με 100% ανακυκλωμένο σκυρόδεμα ECOCycle®, ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο κατασκευάζει μία οικιστική περιοχή που περιλαμβάνει 50% αδρανή ECOCycle®, τα οποία προέρχονται από ανακυκλωμένα υλικά κατεδαφίσεων.

Με πληροφορίες από cemnet.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
Αφιέρωμα - Κρίσιμες Ορυκτές Πρώτες Ύλες ένα στοίχημα για την Ευρώπη
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER