Σπηλιωτόπουλος (SSE): Χρειάζεται ισόρροπη ανάπτυξη αιολικών και φωτοβολταϊκών, ώστε να μην υπερκαλύπτει η μία τεχνολογία την άλλη

Σπηλιωτόπουλος (SSE): Χρειάζεται ισόρροπη ανάπτυξη αιολικών και φωτοβολταϊκών, ώστε να μην υπερκαλύπτει η μία τεχνολογία την άλλη

Στο σπουδαίο ρόλο των ΑΠΕ, ως λύση στην κλιματική αλλαγή και την επίτευξη χαμηλότερων τιμών για τους καταναλωτές αλλά και για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης και της χώρας, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του ο Βασίλης Σπηλιωτόπουλος, Head of Greece SSE Renewables, προσερχόμενος στο Renewable & Storage Forum που πραγματοποιήθηκε στις 20-21 Οκτωβρίου 2022.

Ο Βασίλης Σπηλιωτόπουλος, αφού ανέδειξε την σημαντική στροφή προς την ενεργειακή μετάβαση, που πραγματοποιεί η SSE, εστίασε στην ανάγκη να προχωρήσουν σημαντικές ρυθμίσεις στην αγορά, στήριξη και σαφείς κανόνες, προκειμένου να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη των ΑΠΕ και την αποθήκευση.

Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής: «Είναι ανάγκη να υπάρχει ισόρροπη ανάπτυξη των βασικών τεχνολογιών ΑΠΕ, τόσο των αιολικών, όσο και των φωτοβολταϊκών, ώστε να μην υπερκαλύπτει η μία την άλλη. Κάτι τέτοιο, θα είχε αρνητικές επιπτώσεις αφενός στους καταναλωτές, με αύξηση τιμών, αφετέρου στην στάθεια του συστήματος. Γι’ αυτό χρειάζονται ρυθμίσεις και σταθερό πλαίσιο, που θα οδηγήσει σε μία ισόρροπη ανάπτυξη των τεχνολογιών και νομίζω ότι το νέο ΕΣΕΚ θα το προβλέπει αυτό. Επιπλέον, χρειαζόμαστε οπωσδήποτε αποθήκευση, γι’ αυτό και εμείς σαν SSE θα δουλέψουμε σ’ αυτή την κατεύθυνση. Εκτός αυτού, είναι αναγκαία η υλοποίηση έργων, πολύ περισσότερο, για την ανάπτυξη και ενίσχυση του ηλεκτρικού δικτύου», σχολίασε.

Success Stories

Ο Βασίλης Σπηλιωτόπουλος κατέληξε στο εξής: «Είμαστε θετικοί στο να αναπτύσσουν οι ίδιοι οι επενδυτές τα δίκτυα. Ως SSE, είμαστε ιδιοκτήτες τόσο συστήματος όσο και δικτύων. Παρότι δε μπορώ να απαντήσω για τη χώρα μας, κατά πόσο μπορεί να γίνει αυτό ρυθμιστικά σήμερα, θεωρώ ότι είναι κάτι πολύ θετικό και θα το θέλαμε πολύ».

Με πληροφορίες από energypress.gr

rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER