Η Honeywell και η Environ προωθούν την κυκλικότητα των πλαστικών στην Αίγυπτο

Η Honeywell και η Environ προωθούν την κυκλικότητα των πλαστικών στην Αίγυπτο

Η Honeywell υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με την Αιγυπτιακή Environ Adapt for Recycling Industries με στόχο την προώθηση της ανακύκλωσης πλαστικών στη χώρα. Οι δύο οργανισμοί στοχεύουν στην ανάπτυξη της πρώτης εγκατάστασης ανακύκλωσης χημικών στην Αίγυπτο η οποία θα είναι εξοπλισμένη με την προηγμένη τεχνολογία της Honeywell. Η τεχνολογία αυτή είναι ικανή να μετατρέπει τα πλαστικά απόβλητα σε πολύτιμη πρώτη ύλη ανακυκλωμένου πολυμερούς (Recycled Polymer Feedstock, RFP).

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Σύμφωνα με την πρόταση που περιγράφεται στο Μνημόνιο Συνεργασίας, η Honeywell UOP θα συνεργαστεί με την Environ για την εφαρμογή της τεχνολογίας UpCycle Process, μιας τεχνολογίας που, όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλες χημικές και μηχανικές διαδικασίες ανακύκλωσης, μαζί με βελτιώσεις στη συλλογή και τη διαλογή των πλαστικών αποβλήτων, έχει τη δυνατότητα να επιτύχει ανακύκλωση έως και 90% των πλαστικών αποβλήτων. Αυτό είναι μια σημαντική βελτίωση του ποσοστού των πλαστικών αποβλήτων που μπορούν να μετατραπούν σε πρώτη ύλη πολυμερών.

«Με ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο έτοιμων λύσεων που μειώνουν τα απόβλητα, μειώνουν τις εκπομπές άνθρακα και υποστηρίζουν τη βιώσιμη ενεργειακή μετάβαση, η Honeywell βρίσκεται στην ιδανική θέση για να υποστηρίξει τις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής στους ESG στόχους τους». είπε ο Khaled Hashem, πρόεδρος της Honeywell Αίγυπτου και Βόρειας Αφρικής. «Η τεχνολογία UpCycle Process της Honeywell αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό ορόσημο στον τομέα της κυκλικότητας των πλαστικών και είμαστε ενθουσιασμένοι για την ευκαιρία να συνεργαστούμε με την Environ για να δούμε πώς θα μπορούσε να αναπτυχθεί η τεχνολογία στην Αίγυπτο με σκοπό την υποστήριξη των στόχων βιωσιμότητας της χώρας».

Παράλληλα, η Honeywell UOP θα παρέχει στην Environ τεχνικές και εμπορικές πληροφορίες και αναλύσεις, καθώς και ευρύτερη υποστήριξη στην ανάπτυξη σχετικών έργων. Το Μνημόνιο Συνεργασίας επιτρέπει στην Environ να διεξάγει μελέτη σκοπιμότητας έργου για να διερευνήσει τις τάσεις, τη διαθεσιμότητα πρώτων υλών και τις πιθανές αγορές, να διεξάγει τεχνικές μελέτες για τη λειτουργία της μονάδας και της εγκατάστασης, να προσδιορίσει το συνολικό χρονοδιάγραμμα του έργου και το χρηματοοικονομικό μοντέλο.

Αφιέρωμα - Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος - Ο δρόμος προς την αειφορία

«Έχουμε επενδύσει πλήρως σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας των πλαστικών αποβλήτων και η μετάβαση στην ανακύκλωση χημικών είναι μια φυσική εξέλιξη του πεδίου εργασίας μας» είπε ο Omar El Hassanein, Διευθύνων Σύμβουλος για το τμήμα επεξεργασίας αποβλήτων και ανάκτησης πόρων της εταιρείας Intro Sustainable Resources. «Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε καινοτόμες τεχνολογίες που θα βοηθήσουν στην απεξάρτηση των πελατών μας από τον άνθρακα, συμβάλλοντας στους κλιματικούς στόχους της χώρας. Βλέπουμε την τεχνολογία UpCycle Process της Honeywell ως βασικό παράγοντα επιτυχίας για αυτό το στόχο και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τη Honeywell για την ανάπτυξη αυτής της τεχνολογίας στην Αίγυπτο».

Το Μνημόνιο Συνεργασίας, το οποίο υπογράφηκε κατά τη διάρκεια της διάσκεψης COP27 στο Sharm El-Sheikh της Αιγύπτου, υποστηρίζει τους στόχους του Vision 2030 της Αιγύπτου, ενός ενιαίου πλαισίου πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών στόχων που αναπτύχθηκε σε πλήρη εναρμόνιση με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (SDGs).

Σύμφωνα με το Vision 2030, η Αίγυπτος έχει θέσει ως στόχο τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (GHG) κατά 10% έως το 2030 από τον ενεργειακό τομέα, συμπεριλαμβανομένου του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2016. Επιπλέον, η Εθνική Στρατηγική για την Κλιματική Αλλαγή της Αιγύπτου στοχεύει να αυξήσει το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο μείγμα ενέργειας της στο 42% έως το 2035 και η χώρα σκοπεύει να επενδύσει 10 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ για την ανάπτυξη 10 GW ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την αναβάθμιση των θερμικών σταθμών της.

Με πληροφορίες από packworld.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER