Η LG Chem θα παράγει πλαστικά με δεσμευμένο διοξείδιο του άνθρακα

Η LG Chem θα παράγει πλαστικά με δεσμευμένο διοξείδιο του άνθρακα

Η LG Chem ανακοίνωσε στις 17 Νοεμβρίου 2022 ότι θα κατασκευάσει μια μονάδα DRM (Dry Reforming of Methane) με δική της τεχνολογία και έχει ήδη αναπτύξει έναν καταλύτη, ο οποίος είναι το κλειδί για τη μετατροπή του διοξειδίου του άνθρακα, προκειμένου να παράγει πρώτες ύλες για πλαστικά με μεθάνιο και διοξείδιο του άνθρακα.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Η μέθοδος DRM είναι ένας τύπος τεχνολογίας δέσμευσης και χρήσης διοξειδίου του άνθρακα (Carbon Dioxide Capture and Utilization, CCU) και αποτελείται από μια εγκατάσταση αναγωγής άνθρακα που μειώνει τις υπάρχουσες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά περισσότερο από 50%, παράγοντας παράλληλα κύριες πρώτες ύλες για την παραγωγή πλαστικών

Η LG Chem είναι η πρώτη εταιρεία στην Κορέα που εμπορευματοποιεί εγκαταστάσεις τεχνολογίας DRM, χρησιμοποιώντας ίδια τεχνολογία. Μέχρι στιγμής, η τεχνολογία DRM ήταν δύσκολο να εφαρμοστεί σε εμπορική κλίμακα λόγω της ταχείας μείωσης της απόδοσης του καταλύτη κατά τη λειτουργία, την οποία όμως έχει καταφέρει να βελτιώσει εντυπωσιακά η LG Chem.

Η εταιρεία θα κατασκευάσει μια πιλοτική μονάδα δυναμικότητας 1.000 τόνων στο Daesan, στην επαρχία South Chungcheong, έως το 2023 για να επαληθεύσει την επάρκεια της τεχνολογίας της και θα συνεχίσει να επεκτείνει τη δυναμικότητα του εργοστασίου έως το 2026. Το 2019, η LG Chem δημιούργησε ένα τμήμα Έρευνας και Καινοτομίας ειδικά για την τεχνολογία παραγωγής καταλυτών.

«Η LG Chem καταβάλλει σταθερά προσπάθειες για να ηγηθεί της μείωσης των εκπομπών άνθρακα της παγκόσμιας χημικής βιομηχανίας και των βιώσιμων καινοτόμων τεχνολογιών, εισάγοντας νέες πρακτικές και διαδικασίες στην παραδοσιακή δομή της πετροχημικής βιομηχανίας», δήλωσε ο Roh Kuk-rae, επικεφαλής της Διεύθυνσης Πετροχημικών της LG Chem.

Με πληροφορίες από businesskorea.co.kr

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
Αφιέρωμα - Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος - Ο δρόμος προς την αειφορία
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER