Σκαρφάλωσε πάνω από τα $2.600/mt το αλουμίνιο στο LME

Σκαρφάλωσε πάνω από τα $2.600/mt το αλουμίνιο στο LME

Η τιμή πρωτόχυτου αλουμινίου ξεκίνησε δυναμικά τη νέα χρονιά καταγράφοντας υψηλά επτά μηνών στο London Metal Exchange (LME). Το ελαφρύ μέταλλο «πέταξε» στα $2.636/mt στις 18/01/2023 μετά από διαδοχικές αυξήσεις.

Ωστόσο το ράλι διέκοψε μία τριάδα από λόγους:

  1. Τα μη ενθαρρυντικά οικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ επιβεβαίωσαν τις ανησυχίες της αγοράς όσον αφορά στη συρρίκνωση της ζήτησης.
  2. Με δεδομένο ότι μέρος της ανοδικής δυναμικής αποδίδεται σε κερδοσκοπικά κεφάλαια, είχαμε πωλήσεις συμβολαίων με στόχο το κέρδος που πίεσαν την τιμή προς τα κάτω.
  3. Σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση, η τιμή πρωτόχυτου αλουμινίου «χτύπησε ταβάνι» για την ώρα όσον αφορά στα ανώτερα επίπεδα αντίστασης και μία μικρή διόρθωση ήταν αναμενόμενο να λάβει χώρα.

Συνεπώς, παρά το πρόσφατο ράλι στο LME, η αγορά περιμένει μία κυκλική διόρθωση της τιμής πρωτόχυτου αλουμινίου, ενώ και οι θεμελιώδεις παράμετροι δεν βοηθούν, ειδικά όσον αφορά στη ζήτηση, για την οποία εκφράζονται μεγάλες ανησυχίες που προμηνύουν πιθανότητα καθοδική πορεία για το ελαφρύ μέταλλο. Το γεγονός αυτό αποτυπώνεται και στις εκτιμήσεις των διάφορων οικονομικών οίκων και οργανισμών αφού προς το παρόν δεν υπάρχει βούληση για αναθεώρηση των μέσων τιμών που έχουν προβλεφθεί για φέτος.

Με πληροφορίες από alunet.gr

πορεία τιμής πρωτόχυτου αλουμινίου
Αφιέρωμα - Ορυκτές Πρώτες Ύλες, Γένους Θηλυκού
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER