Υπεγράφη η σύμβαση για το Τεχνολογικό Πάρκο Βιοτεχνολογίας στο Λέχαιο

Υπεγράφη η σύμβαση για το Τεχνολογικό Πάρκο Βιοτεχνολογίας στο Λέχαιο

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας, σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει: «Σήμερα έγινε ένα σπουδαίο βήμα για την υλοποίηση του Πάρκου Βιοτεχνολογίας στο Λέχαιο. Ο Δήμος Κορινθίων υπέγραψε τη σύμβαση για την αξιοποίηση της περιφερειακής αγοράς Λεχαίου. Εκεί θα αναπτυχθεί ένα Τεχνολογικό Πάρκο Βιοτεχνολογίας, με τον προϋπολογισμό του έργου να ανέρχεται στα 83 εκατομμύρια ευρώ».

Στόχος του Πάρκου είναι νέοι επιστήμονες, νεοφυείς επιχειρήσεις, επιχειρήσεις τεχνολογίας και φαρμάκων να εγκατασταθούν εκεί με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σημαντικές συνέργειες και ευκαιρίες. Ήδη η Theracell (ειδικεύεται στις Βιοεπιστήμες και στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων κυτταρικής και γονιδιακής θεραπείας) συμμετέχει στο σχήμα μαζί με άλλες επιχειρήσεις.

Όπως εξηγεί ο Χρίστος Δήμας, «Η συγκεκριμένη επένδυση αναμένεται να κάνει το Λέχαιο σημείο αναφοράς για την καινοτομία και τις βιοεπιστήμες στην Ελλάδα και να συμβάλλει σημαντικά και στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Κορινθίας. Πριν από 1,5 περίπου χρόνο παραχωρήθηκε στον Δήμο Κορινθίων από την ΕΤΑΔ ένα τμήμα της περιφερειακής αγοράς Λεχαίου ώστε να πραγματοποιηθεί η επένδυση στο συγκεκριμένο σημείο. Στη συνέχεια εγκρίθηκε από τη διυπουργική επιτροπή ως επένδυση στρατηγικού χαρακτήρα. Σήμερα βρισκόμαστε ένα βήμα ακόμα πιο κοντά στην υλοποίηση του!»

Success Stories
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER