Η τεχνητή νοημοσύνη βοηθά στη δημιουργία καλύτερων μπαταριών

Η τεχνητή νοημοσύνη βοηθά στη δημιουργία καλύτερων μπαταριών

Πώς μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να μας φέρει πιο κοντά σε πιο αποτελεσματικές, πιο εύκολα ανακυκλώσιμες και καλύτερες μπαταρίες;

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Η Recharge Industries ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει ένα «gigafactory» παραγωγής μπαταριών ιόντων λιθίου, επενδύοντας 300 εκατομμύρια δολάρια, στο Geelong της Βικτώρια, με στόχο την παραγωγή μπαταρίων 2 GWh ετησίως το 2024 και 6 GWh έως το 2026. Ως γνωστόν, οι μπαταρίες ιόντων λιθίου έχουν αυξανόμενη ζήτηση παγκοσμίως με την αναμενόμενη εκθετικά αυξητική ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα.

Επιπλέον, η Recharge Industries θα συνεργαστεί με το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Τεχνητής Νοημοσύνης του Πανεπιστημίου Deakin στο Geelong για τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης για την κατασκευή καλύτερων μπαταριών. Η ιδέα της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης για τη βελτίωση των μπαταριών δεν είναι νέα, αλλά το Ινστιτούτο δημιούργησε ένα λειτουργικό σύστημα, ειδικά σχεδιασμένο για το συγκεκριμένο έργο μπαταριών ιόντων λιθίου, με σκοπό την επιτάχυνση της διαδικασίας σχεδιασμού.

Ο καθηγητής Κων. Μουζάκης, συνδιευθυντής του Ινστιτούτου, εξηγεί ότι το λειτουργικό σύστημα «φτάνει σε επίπεδο πεπερασμένων μορίων για να δει πώς αλληλεπιδρούν». Χρησιμοποιώντας τη μηχανική μάθηση που δημιουργήθηκε από το Ινστιτούτο για να μιμηθεί την ανθρώπινη μάθηση και συμπεριφορά, το «Molecule OS» εξετάζει ολόκληρη τη διαδικασία παραγωγής μπαταριών, από την προμήθεια υλικών έως την παραγωγή και συνεχίζει να εφαρμόζεται κατά τη διάρκεια χρήσης της μπαταρίας.

Αφιέρωμα - Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία

«Αυτό πραγματικά μας επιτρέπει να κατανοήσουμε καλύτερα τις μπαταρίες και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα όσον αφορά στις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται, πόσες απορρίπτονται λόγω σπατάλης ή ακαθαρσιών ή οτιδήποτε άλλο. Στόχος είναι η κατασκευή «καλύτερων, καθαρότερων μπαταριών που να μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν για να συμβάλουν στην κυκλική οικονομία», λέει ο Μουζάκης.

Αυτό είναι ένα ακόμη βήμα για τη βελτίωση της πρακτικότητας της ανακύκλωσης στοιχείων μπαταρίας ιόντων λιθίου και την ασφαλέστερη απόρριψη τους. «Συνδυάζοντας αυτές τις διαφορετικές τεχνολογίες», λέει η συνδιευθύντρια του Ινστιτούτου, καθηγήτρια Svetha Venkatesh, «μπορεί να βρεθεί μια λύση που αντιμετωπίζει ένα αρκετά δύσκολο πρόβλημα που έχουμε σήμερα. Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να επηρεάσει τα πιο θεμελιώδη προβλήματα στη βιομηχανία, αφού θα μπορούσε να ανακαλύψει «νέα και καινοτόμα υλικά» και να βοηθήσει τους επιστήμονες να ανακαλύψουν νέα κράματα».

Με πληροφορίες από cosmosmagazine.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER