Η Huawei αναπτύσσει λύση ευφυούς εξόρυξης για ορυχείο ποτάσας στο Λάος

Η Huawei αναπτύσσει λύση ευφυούς εξόρυξης για ορυχείο ποτάσας στο Λάος

Στις 15 Δεκεμβρίου 2022, ένας εργαζόμενος σε ορυχείο ποτάσας στο Λάος πραγματοποίησε βιντεοκλήση μέσω ασύρματου δικτύου σε βάθος 300 μέτρων, χρησιμοποιώντας το smartphone του. Κατά τη διάρκεια της κλήσης, ο εργαζόμενος μπόρεσε να συνομιλήσει με συναδέλφους του που βρίσκονταν 3.500 χιλιόμετρα μακριά, στο Πεκίνο.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Αυτό το σημαντικό ορόσημο για την εξόρυξη έλαβε χώρα στο ορυχείο Asia-Potash International Investment στην επαρχία Khammouane, 350 χλμ. από την πρωτεύουσα του Λάος, Vientiane. Η Asia-Potash International Investment είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς λιπασμάτων με βάση το κάλιο στην Ασία, με αναμενόμενη παραγωγή 1 εκατ. τόνων για το 2022. Υιοθετώντας τη λύση Smart Mining της Huawei, το ορυχείο αποτελεί το πρώτο ευφυές ορυχείο της Asia-Potash στη νοτιοανατολική Ασία. Η παραγωγική ικανότητα έχει αυξηθεί σημαντικά στο εργοτάξιο τα τελευταία χρόνια, με το προσωπικό να αυξάνεται από μερικές εκατοντάδες εργαζόμενους, σε πάνω από 3.000.

Για την καλύτερη διαχείριση του αυξημένου εύρους εργασιών, η εταιρεία σχεδιάζει να εισάγει αρκετές τεχνικές αναβαθμίσεις που θα ενισχύσουν την παραγωγικότητα καθώς και την ασφάλεια της εκμετάλλευσης. Οι γρήγορες και αξιόπιστες επικοινωνίες είναι το θεμέλιο για την υλοποίηση αυτών των αναβαθμίσεων.

Στο μέλλον, οι χειριστές των μηχανημάτων θα βρίσκονται σε χώρους στην επιφάνεια του ορυχείου και θα τηλε-χειρίζονται οχήματα εξόρυξης που λειτουργούν εκατοντάδες μέτρα κάτω τη γη σε συνθήκες μεγάλης ζέστης, σκόνης και υγρασίας.

Η Huawei δήλωσε: «Ο τηλεχειρισμός των μηχανημάτων θα εκτελείται χρησιμοποιώντας αυτοματοποιημένες τεχνικές που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στη μηχανική όραση τεχνητής νοημοσύνης. Επιπλέον, ο προγραμματισμός των δρομολογίων των οχημάτων μεταφοράς ποτάσας θα βελτιστοποιείται αυτόματα και σε συνεχή βάση ανάλογα με τη ζήτηση. Όλες αυτές οι τεχνολογίες θα απαιτούν ευρυζωνικά συστήματα επικοινωνιών με χαμηλά επίπεδα υστέρησης, έτσι ώστε να παρέχουν πλήρη κάλυψη σε όλο το εύρος της εκμετάλλευσης».

Αφιέρωμα - Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος - Ο δρόμος προς την αειφορία

Χρειάστηκαν μόνο δύο μήνες για την ανάπτυξη της λύσης της Huawei στο ορυχείο. Η λύση αποτελείται από ενσύρματα και ασύρματα δίκτυα (4G). «Τα ασύρματα δίκτυα μπορούν να παρέχουν κάλυψη σε μέρη του ορυχείου όπου είναι πολύ δύσκολο να αναπτυχθεί υποδομή οπτικών ινών. Αυτό θα επιτρέψει την ανάπτυξη δυνατοτήτων όπως αυτοματοποιημένο ποιοτικό έλεγχο διαδικασιών σε ένα ορυχείο ή άμεση απόκριση σε περιστατικά οπουδήποτε.

Όσον αφορά το δίκτυο οπτικών ινών, αναπτύσσεται πλήρως πάνω από το έδαφος και εν μέρει υπογείως. Η υποδομή οπτικών ινών παρέχει μεγάλο εύρος ζώνης και χαμηλά επίπεδα υστέρησης, χαρακτηριστικά απαραίτητα για τη συνεχή παρακολούθηση ή απομακρυσμένη λειτουργία μεγάλου αριθμού μηχανημάτων και συσκευών. Μόλις εφαρμοστούν, οι έξυπνες αυτές τεχνολογίες θα μεγιστοποιήσουν την ασφάλεια για το προσωπικό, τόσο στην επιφάνεια όσο και υπογείως».

Σύμφωνα με τον Li Shaokui, Αναπληρωτή Διευθυντή του Τμήματος Εξόρυξης της Asia-Potash International Investment, τα χαρακτηριστικά των ευφυών λύσεων εξόρυξης, όπως ο τηλεχειρισμός του εξοπλισμού και η αυτόνομη πλοήγηση, εξαρτώνται από τεχνολογίες όπως οι διεπαφές του εξοπλισμού με cloud υποδομές και το εξαιρετικά μεγάλο εύρος ζώνης. Η ευφυής εξόρυξη απαιτεί επίσης πλήρη κάλυψη δικτύου είτε με οπτική ίνα ή με τεχνολογία 5G. Η εταιρεία σχεδιάζει να αναπτύξει πλήρως τις τεχνολογίες ευφυούς εξόρυξης στο συγκεκριμένο ορυχείο στο μέλλον, δημιουργώντας μια σταθερή βάση για ευφυή ορυχεία με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Στο παρελθόν, οι επικοινωνίες με το υπογείως εργαζόμενο προσωπικό απαιτούσαν τη χρήση σταθερών γραμμών, αναφέρει ο Zheng Longjie, υπεύθυνος παράδοσης του έργου από την πλευρά της Huawei. Η Huawei ανέφερε σχετικά: «Είναι πλέον δυνατό να χρησιμοποιηθεί ένα smartphone οπουδήποτε στο ορυχείο. Είναι δυνατό να γνωρίζει κάποιος, ανά πάσα στιγμή, πού βρίσκονται όλοι οι εργαζόμενοι και τι κάνουν. Το δίκτυο αναπτύχθηκε λαμβάνοντας πλήρως υπόψη τις εξελισσόμενες ανάγκες του ορυχείου. Τα δίκτυα μπορούν να παρέχουν πολλαπλές υπηρεσίες, να επιτρέψουν την ταχύτερη και πιο αξιόπιστη ανάπτυξη IT υποδομών, ενώ μπορούν να αναβαθμιστούν ευέλικτα σε 5G στο μέλλον».

Με πληροφορίες από im-mining.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER