Ο ρόλος της υδρομεταλλουργίας μηδενικών ρύπων στη μετάβαση προς την ηλεκτρική εποχή

Βιώσιμη ανάπτυξη
Laval_cover
  Τρίτη, 20 Δεκέμβριος 10:00

  Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων - Μεταλλουργών ΕΜΠ, Αίθουσα 205

Το Εργαστήριο Μεταλλουργίας του ΕΜΠ υποδέχεται τον Επίκουρο Καθηγητή του Université Laval, κ. Γεώργιο Κολλιόπουλο, για μια επίκαιρη διάλεξη με θέμα: «Ο ρόλος της υδρομεταλλουργίας μηδενικών ρύπων στη μετάβαση προς την ηλεκτρική εποχή».

Η διάλεξη θα δοθεί στις 20 Δεκεμβρίου 2022, στις 10.00 π.μ - 12.00 μ.μ., στην αίθουσα 205 της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών και είναι ανοιχτή προς το κοινό.

Ο Γεώργιος Κολλιόπουλος αποφοίτησε από την Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών το 2013 και απασχολήθηκε για 6 χρόνια στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο όπου εκπόνησε την διδακτορική διατριβή του στην Χημική Μηχανική και Εφαρμοσμένη Χημεία. Σήμερα εργάζεται ως Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Μεταλλευτικής, Μεταλλουργίας και Υλικών του Université Laval στον Καναδά και διευθύνει την δική του ερευνητική ομάδα με όνομα SuperMET (SUstainable Process Engineering Research in METallurgy).

Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα του κ. Κολλιόπουλου περιλαμβάνουν: βιώσιμες διεργασίες μηδενικών ρύπων (sustainable zero-waste processing), περιβαλλοντική υδρομεταλλουργία (environmental hydrometallurgy), μεταλλουργία μη-υδατικών διαλυμάτων (solvometallurgy), διεργασίες αφαλάτωσης (effluent desalination), διεργασίες ρόφησης ρύπων υψηλής επικινδυνότητας (adsorption of high impact contaminants) και αξιοποίηση απορριμμάτων (waste valorization).

 

 

Όλες οι ημερομηνίες


  • Τρίτη, 20 Δεκέμβριος 10:00
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER