Το ταξίδι του νικελίου

Το νικέλιο είναι μέρος της καθημερινότητας μας, είναι παντού γύρω μας, από τα σκεύη που χρησιμοποιούμε στις κουζίνες μας μέχρι τις γέφυρες που συνδέουν τις πόλεις μας και τις μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων που θα συμβάλουν στη δημιουργία ενός μέλλοντος χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι δεν παρατηρούν καν την παρουσία του επειδή είναι ένα «κρυμμένο» μέταλλο.

Το νικέλιο (Ni) είναι ένα φυσικό στοιχείο που αποτελεί ένα μεγάλο μέρος του πυρήνα της Γης. Οι τεκτονικές κινήσεις επιτρέπουν στο μάγμα να ανέβει στην επιφάνεια, εναποθέτοντας νικέλιο σε σχηματισμούς πυριγενών πετρωμάτων εντός του φλοιού του. Βρίσκεται επίσης συνήθως σε μετεωρίτες, με αρχαίους κρατήρες πρόσκρουσης που συχνά παρέχουν εναποθέσεις νικελίου στη Γη. 

Στο Integrated Nickel Operations (INO) της Glencore στον Καναδά και τη Νορβηγία, το νικέλιο ταξιδεύει από βαθιά μέσα στο μόνιμο παγετό του βόρειου Κεμπέκ, μέσω του Sudbury του Οντάριο, στο Kristiansand στη Νορβηγία και από εκεί σε πελάτες σε όλο τον κόσμο.

Το νικέλιο είναι ένα μέταλλο που χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την κατασκευή ανοξείδωτου χάλυβα και ένα μέταλλο που θεωρείται πλέον κρίσιμο για τη μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Και μέσω της σχεδόν ατελείωτης ανακυκλωσιμότητας του, οδηγεί επίσης τον μετασχηματισμό σε μια πραγματικά κυκλική οικονομία.

Αφιέρωμα - Κρίσιμες Ορυκτές Πρώτες Ύλες ένα στοίχημα για την Ευρώπη
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER