Περιήγηση στο αλατωρυχείο Slanic Prahova στη Ρουμανία

Το ορυχείο Slănic είναι ένα παλιό ορυχείο αλατιού που βρίσκεται στην επαρχία Prahova στη Ρουμανία, μόλις 100 χλμ. βόρεια του Βουκουρεστίου, σε υψόμετρο 400 μέτρων.

Το ορυχείο δεν είναι πια ενεργό, ωστόσο είναι ανοιχτό για τους επισκέπτες, με φυσικό κλιματισμό, σταθερή θερμοκρασία (περίπου 12οC) και ατμοσφαιρική πίεση καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Αποτελείται από δύο επίπεδα: το Unirea και το Mihai.

Οι εργασίες διάνοιξης στο ορυχείο ξεκίνησαν το 1938 και η εξόρυξη αλατιού πραγματοποιήθηκε από το 1943 έως το 1970. Το ορυχείο αποτελείται από 14 θαλάμους με τραπεζοειδές προφίλ, με άνοιγμα 10m στο ταβάνι και 32m στο έδαφος, ύψος 54m και γωνία κλίσης τοίχου 60 μοιρών. Το βάθος του ορυχείου είναι 208m. Το αλατωρυχείο αποτελούσε σημαντικό κέντρο εξαγωγής αλατιού της Ρουμανίας.

Κάποια περίοδο, το ορυχείο χρησιμοποιήθηκε ως σανατόριο για τη θεραπεία ασθενειών του πνεύμονα λόγω του εξαιρετικού μικροκλίματος αλατούχου αέρα. Ακόμη και σήμερα υπάρχουν επισκέπτες που επισκέπτονται το ορυχείο για να ωφεληθούν από τα υποτιθέμενα θεραπευτικά αποτελέσματα του αέρα. 

rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER