Οι τομείς των μετάλλων και της εξόρυξης θα αντιμετωπίσουν νέες προκλήσεις το 2023

Όσο προχωράμε προς το 2023 γίνεται όλο και πιο προφανές ότι οι τομείς των μετάλλων και της εξόρυξης θα αντιμετωπίσουν πιθανότατα ως κύριο θέμα τις συνεχιζόμενες προκλήσεις σε θέματα ESG σε συνδυασμό με την κλιματική αλλαγή και τις γεωπολιτικές ανακατατάξεις.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Το πλαίσιο ESG (Environmental, Social and Governance) συνεχίζει να εξελίσσεται και η ενσωμάτωση του στην εταιρική διακυβέρνηση είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αποτελέσει μεγάλη πρόκληση για τις εξορυκτικές εταιρείες και τους παραγωγούς μετάλλων.

Ειδικότερα, ένα από τα κύρια θέματα για τις εταιρείες εξόρυξης θα είναι η διαχείριση υδάτων. Το νερό είναι ένας ζωτικής σημασίας πόρος που χρησιμοποιείται στην εξόρυξη, την κατασκευή, την επεξεργασία, την ψύξη και τις μεταφορές στο πλαίσιο της εξορυκτικής δραστηριότητας. Ο κλάδος θα πρέπει να παρέχει αυξημένη διαφάνεια και να κάνει διαθέσιμες συχνές αναφορές για το πως διαχειρίζεται το νερό που χρησιμοποιεί.

Επιπλέον, το αποτύπωμα άνθρακα θα βρίσκεται διαρκώς στο προσκήνιο. Σε αυτό το πλαίσιο, ο δυνητικός αντίκτυπος στην κλιματική αλλαγή θα είναι μια πρόκληση αλλά και ευκαιρία για τη βιομηχανία.

Οι γεωπολιτικές πιέσεις άλλαξαν το τοπίο το 2022 και κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχίσουν να προκαλούν σοβαρό προβληματισμό στη βιομηχανία και το 2023. Η παγκόσμια οικονομία έχει αντιμετωπίσει αναταραχές λόγω των γεωπολιτικών εντάσεων σε διάφορα μέρη του κόσμου, οι οποίες έχουν δημιουργήσει ελλείψεις σε ορισμένα μέταλλα λόγω διακοπών στην εφοδιαστική αλυσίδα και περιορισμού του εμπορίου. 

Είναι συνεπώς προφανές ότι η βιομηχανία των μετάλλων και η εξορυκτική βιομηχανία οφείλουν να προσαρμοστούν σε αυτό το μεταβαλλόμενο τοπίο.

Με πληροφορίες από Bloomberg Markets and Finance

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
Αφιέρωμα - Κρίσιμες Ορυκτές Πρώτες Ύλες ένα στοίχημα για την Ευρώπη
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER