Η Dräger επενδύει σταθερά εδώ και 134 χρόνια στην αξία της «Τεχνολογίας για τη ζωή»

Η Dräger επενδύει σταθερά εδώ και 134 χρόνια στην αξία της «Τεχνολογίας για τη ζωή»

H Dräger Hellas AE, θυγατρική εταιρεία του οίκου Dräger του διεθνούς ηγέτη στον τομέα της ιατρικής τεχνολογίας και της τεχνικής ασφάλειας, δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2010 με προϊόντα και υπηρεσίες που προστατεύουν, υποστηρίζουν και σώζουν ζωές. Για την Dräger και την ανθρωποκεντρική φιλοσοφία της που συνοψίζεται στη φράση «Τεχνολογία για τη ζωή» μιλάει στο RAWMATHUB.GR o κ. Ιωάννης Ρέτσιος, Προϊστάμενος Εκπαιδεύσεων & Εφαρμογών στη Dräger Hellas, μέλος της Dräger Academy για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με εξειδίκευση στον εξοπλισμό ατομικής προστασίας για περιστατικά C.B.R.N.E. – Haz.Mat και Advanced C.S.E.

Ε: O οίκος Dräger ιδρύθηκε στο τέλος του 19ου αιώνα με γνώμονα την «Ανάπτυξη Τεχνολογίας για τη Ζωή». Η φιλοσοφία αυτή κληροδοτήθηκε σταδιακά έως και σήμερα, όπου η 5η γενιά της οικογένειας Dräger υποστηρίζει ένα τεράστιο εύρος προϊόντων και υπηρεσιών σε όλον το κόσμο. Μπορείτε να μας συστήσετε τον «ανθρωποκεντρικό» οίκο Dräger, ο οποίος εκπροσωπείται επίσημα και στην Ελλάδα, από το 2010; 

Ι. Ρέτσιος: Η Dräger ιδρύθηκε το 1889, με πεδίο δραστηριότητας την έρευνα και παραγωγή ιατρικών μηχανημάτων και προϊόντων ασφάλειας, δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 190 χώρες και στο ανθρώπινο δυναμικό της περιλαμβάνει 16.000 εργαζόμενους παγκοσμίως. Η θυγατρική εταιρεία στην Ελλάδα Dräger Hellas AE, ιδρύθηκε το 2010 με έδρα την Αθήνα.

Το ανθρώπινο δυναμικό της περιλαμβάνει περισσότερους από 40 εξειδικευμένους υπαλλήλους στον τομέα της υγείας και της ασφάλειας. Μέχρι σήμερα έχει δημιουργήσει σημαντικές συνεργασίες με φορείς του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα παρέχοντας σύγχρονες λύσεις και προϊόντα στον τομέα της τεχνικής ασφάλειας και της Υγείας.

Draeger στολή για φωτιά

Ε: Δεδομένης της εστίασης του RAWMATHUB.GR στο οικοσύστημα των ορυκτών πρώτων υλών, γνωρίζουμε πως ο οίκος Dräger έχει μακρά παράδοση να πρωτοπορεί στα θέματα ασφαλείας των εργαζομένων του εξορυκτικού κλάδου. Πείτε μας, ποιες είναι οι σημαντικότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι πεδίου στην εξορυκτική βιομηχανία και πώς απαντά σε αυτές ο οίκος Dräger;

Ι. Ρέτσιος: Μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο πεδίο εργασίας τους, είναι η προστασία της αναπνοής ειδικά όταν υπάρχουν υψηλά επίπεδα αερολυμάτων και αερίων. Το εργοστάσιο της Dräger διαθέτοντας μεγάλη εμπειρία στην κατασκευή κατάλληλων μέσων ατομικής προστασίας της αναπνοής, παρέχει τεχνικές λύσεις για όλα τα επίπεδα δυσκολίας στην εργασία αλλά και για την αποφυγή ατυχημάτων.

Μέσω των κατάλληλων μασκών ημίσεος προσώπου τύπου X-plore 3300/3500 αλλά και ολοκλήρου προσώπου τύπου Χ-plore 5500 με τα αντίστοιχα φίλτρα ABEK1 P3 διασφαλίζεται η καθαρή αναπνοή από πιθανούς βλαβερούς παράγοντες για τον οργανισμό.

Η χρήση κατάλληλων φορητών ανιχνευτών για την ανίχνευση ενός ή πολλαπλών αερίων, δίνει στους εργαζόμενους τη δυνατότητα να αναγνωρίζουν ένα επιβλαβές για την υγεία τους περιβάλλον. Η Dräger έχει επενδύσει όχι μόνο στους φορητούς ανιχνευτές αερίων αλλά και στα συστήματα σταθερής ανίχνευσης ενός ή πολλαπλών αερίων όπως τα Dräger Polytron. Με κύριο σκοπό την ασφάλεια και την υγεία των εργαζόμενων, τα τμήματα τεχνικής ασφάλειας των ορυχείων – μεταλλείων, έχουν πλέον τη δυνατότητα να αναγνωρίζουν και να ανιχνεύουν τα επιβλαβή περιβάλλοντα όπου και αν βρίσκονται αυτά.

Οι ειδικές μάσκες διαφυγής τύπου Dräger ΟΧΥ 3000/6000 προσφέρουν στους εργαζόμενους την δυνατότητα διαφυγής από ένα επικίνδυνο περιβάλλον. Η Dräger φροντίζει και προστατεύει όμως και αυτούς που μας προστατεύουν. Οι ομάδες διάσωσης ορυχείων και μεταλλείων είναι εξοπλισμένες και στην Ελλάδα με τις ειδικές αναπνευστικές συσκευές κλειστού κυκλώματος διάρκειας 4 ωρών Dräger BG Pro Air ώστε να μπορούν να προσεγγίσουν και να διασώσουν όποιον κινδυνεύει.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι τα τελευταία χρόνια οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε υπόγεια ορυχεία - μεταλλεία έχουν αυξήσει τα μέτρα ασφάλειας σημαντικά και με τη βοήθεια της τεχνολογίας που έχει φέρει η Dräger στην Ελλάδα, τοποθετούν καταφύγια διάσωσης τύπου MRC 5000 όπως αυτά που εγκαταστάθηκαν στα υπόγεια της εταιρίας Imerys στην Άμφισσα. Τα καταφύγια διάσωσης, είναι κατάλληλα διαμορφωμένοι φορητοί κλωβοί διάσωσης, θετικής πίεσης και διαθέτουν όλον τον απαιτούμενο εξοπλισμό διάσωσης 4 -8 -12 ή και περισσότερων εργαζομένων στο πεδίο.

Ε: Κατά τις τελευταίες δεκαετίες ο πλανήτης έρχεται αντιμέτωπος με καταστροφικές πυρκαγιές μεγάλης έκτασης και έντασης, οι οποίες υπονομεύουν το ήδη υποβαθμισμένο φυσικό περιβάλλον, ενώ οι επαγγελματίες στον τομέα της πυρόσβεσης έρχονται αντιμέτωποι με κινδύνους πολλαπλάσιας κλίμακας. Πώς συνεισφέρει ο οίκος Dräger στο επικίνδυνο έργο των πυροσβεστών;

Ι. Ρέτσιος: Οι καινοτόμες λύσεις και η ανάπτυξη νέων υπηρεσιών και προϊόντων έρχονται να καλύψουν τις αναδυόμενες ανάγκες των πυροσβεστών και των εθελοντών.

O οίκος Dräger σχεδίασε μάσκες ημίσεος προσώπου υψηλής προστασίας για τους δασοπυροσβέστες με φίλτρα προστασίας από σωματίδια και αέρια προσφέροντας την βέλτιστη λύση για την προστασία της αναπνοής κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων τους. Η νέα αναπνευστική συσκευή τύπου AirBoss®, είναι το σήμα κατατεθέν της ολοκληρωμένης αναπνευστικής προστασίας σε δύσκολα περιβάλλοντα. Με νέες πατέντες και εργονομικές λύσεις αυτή η αναπνευστική συσκευή στην ουσία απαντά στα προβλήματα των πυροσβεστών διασφαλίζοντας πλήρη εργονομία στην χρήση της και απόλυτη ασφάλεια σε όλα τα συμβάντα.

Τα δε νέα λογισμικά ενδοεπικοινωνίας δίνουν άμεση λύση στα χρόνια προβλήματα Διασωστών και Πυροσβεστών κατά τη χρήση ειδικών χημικών στολών προστασίας ή διάσωσης εντός ορυχείων με συσκευές κλειστού κυκλώματος όπου η επικοινωνία μέσω των μασκών της Dräger καθίσταται απλούστατη και ασφαλέστερη με την γενιά μασκών FPS COM 7000.

Αφιέρωμα - Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία

Ε: Η συμβολή του οίκου Dräger στον τομέα της Ιατρικής είναι δομικό στοιχείο της ιστορίας και δραστηριότητας του, εγκαθιστώντας ένα ισχυρό δίκτυ πρόληψης και προστασίας τόσο στους δύσκολους κλάδους που προαναφέρθηκαν, όσο και στο ευρύτερο κοινό, ξεκινώντας από το μέλλον του πολιτισμού μας, τα παιδιά. Μπορείτε να μας αναφέρετε τους βασικούς πυλώνες των ιατρικών προϊόντων και υπηρεσιών που είναι διαθέσιμα από τον οίκο Dräger;

Ι. Ρέτσιος: Κατευθυντήρια φιλοσοφία μας είναι η «Τεχνολογία για τη Ζωή». Στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, η Dräger εξειδικεύεται στην οξεία φροντίδα (OR, ICU, NICU), διαθέτει μία σειρά προϊόντων η οποία ενδεικτικά περιλαμβάνει σύγχρονα συστήματα αναισθησίας, αναπνευστήρες έκτακτης ανάγκης και αναπνευστήρες ICU, θερμοκοιτίδες και μονάδες θερμοθεραπείας πρόωρου βρέφους, μονάδες παρακολούθησης των ζωτικών λειτουργιών των ασθενών (οθόνες), συστήματα διαχείρισης δεδομένων ασθενούς (PDMS) και ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης ιατρικών δεδομένων ασθενών, πλήρεις ιατρικές μονάδες παροχής αερίου και εξειδικευμένες ιατρικές λύσεις φωτισμού σε χειρουργεία. Σχεδόν όλα τα Ελληνικά Νοσοκομεία (δημόσια και ιδιωτικά), είναι πελάτες της Dräger Hellas τα οποία υποστηρίζουμε με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.

Διασώστες με εξοπλισμό Drager

Ε: Έχοντας την εμπειρία ενός παγκόσμιου οργανισμού που αναπτύσσει εδώ και 134 χρόνια καινοτόμες τεχνολογίες ασφάλειας, εστιασμένες στην προστασία της ανθρώπινης ζωής θα θέλαμε τη γνώμη σας για τη νοοτροπία στον τομέα Υγείας και Ασφάλειας στην εργασία, στη χώρα μας. Πιστεύετε πως έχουν γίνει ουσιώδη βήματα προς την κατεύθυνση διαμόρφωσης μιας κουλτούρας ασφάλειας, σε επίπεδο ατόμου, εταιρείας και κοινωνίας στην Ελλάδα;

Ι. Ρέτσιος: Η τεχνική ασφάλεια στην Ελλάδα προχωράει με αργά, αλλά σταθερά βήματα. Γίνονται σημαντικές προσπάθειες από τους κατασκευαστικούς οίκους, τα ιδρύματα και τα μέσα επικοινωνίας για την επιμόρφωση των στελεχών τεχνικής ασφάλειας και την καλύτερη ενημέρωση γύρω από τις νέες τεχνολογίες και τάσεις διεθνώς.

Ένα από τα όχι τόσο θετικά σημεία στη χώρα μας είναι η μη επικαιροποίηση αρκετών ευρωπαϊκών οδηγιών στην τεχνική ασφάλεια καθώς αυτές τείνουν να αλλάζουν κάθε δύο με τρία χρόνια. Διαπιστώνουμε πολλές φορές την έλλειψη τεχνογνωσίας σε ειδικές εφαρμογές που απαιτούν άδεια εργασίας ή ακόμα και λανθασμένες επιλογές εξοπλισμού ατομικής προστασίας σε χώρους που χαρακτηρίζονται ως CSE (Confined Space Entry).

Η εκπαίδευση είναι ένας από τους πυλώνες της τεχνικής ασφάλειας και η Dräger επενδύει καθημερινά παγκοσμίως αλλά και τοπικά, με σκοπό την εμπεριστατωμένη ενημέρωση στελεχών ασφαλείας και επιμόρφωσης των εργαζόμενων πανελλαδικά.

Ελπίζουμε και προσπαθούμε να συνεισφέρουμε και εμείς με τις γνώσεις μας στον σημαντικό τομέα της Υγείας και Ασφάλειας στην Ελλάδα, έχοντας ενεργή παρουσία για περισσότερα από 13 χρόνια, παραμένοντας σταθεροί στις αρχές και τις αξίες μας που συνοψίζονται στη φράση… «Τεχνολογία για την ζωή».

Podcast: Ηγεσία, οργανωσιακή συμπεριφορά και ψυχοκοινωνικοί κίνδυνοι στην εργασία

Απαγορεύεται ρητώς η αναπαραγωγή ή αναδημοσίευση, μερική ή ολική, του εν λόγω περιεχομένου. Το RAWMATHUB.GR διατηρεί το αποκλειστικό δικαίωμα δημοσίευσης και παροχής αδειών αναδημοσίευσης κατόπιν έγγραφης άδειας, επιφυλασσόμενο για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματος του. Εφόσον επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε το περιεχόμενο, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. 

foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER