EHSQ Development: Ένα Ελληνικό success story από μια έμπειρη ομάδα στελεχών

EHSQ Development: Ένα Ελληνικό success story από μια έμπειρη ομάδα στελεχών

Στις αρχές Αυγούστου και σε πολύ χαλαρή διάθεση, η δημοσιογραφική ομάδα του RAWMATHUB.GR συνομίλησε με την Ήλια Μπαρδάνη, Διευθύνουσα Σύμβουλο της EHSQ Development, σε μια συνέντευξη αποκλειστική και πολύ ενδιαφέρουσα.

Η εταιρεία ιδρύθηκε λίγο πριν την πανδημία (2019), ωστόσο κατάφερε να υλοποιήσει σημαντικές συνεργασίες και να αποκτήσει ένα αξιόλογο πελατολόγιο παρά τη δύσκολη συγκυρία. Αυτό το success story ξεδιπλώνεται στη συζήτηση που ακολουθεί και αποδεικνύει πως μια δυνατή ομάδα στελεχών με όραμα και αποφασιστικότητα μπορεί να κάνει πράξη το μότο «δεν υπάρχουν δυσκολίες αλλά προκλήσεις».

RAWMATHUB.GR: Αγαπητή κα. Μπαρδάνη πείτε μας λίγα λόγια για εσάς

Ήλια Μπαρδάνη: Είμαι διπλωματούχος Μεταλλειολόγος Μεταλλουργός Μηχανικός (ΕΜΠ) και εργάζομαι από το 1997 σε πολυεθνικούς ομίλους εταιρειών, όπου απέκτησα ιδιαίτερη εμπειρία στους τομείς του Περιβάλλοντος, της Υγείας & Ασφάλειας στην Εργασία (ΥΑΕ) και στην Εταιρική Διακυβέρνηση, ως προς την οποία κατέχω μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ). Επιπλέον, έχω εκτενή εμπειρία ως εισηγήτρια σεμιναρίων ΥΑΕ, και είμαι πιστοποιημένη Επικεφαλής Επιθεωρήτρια Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας (ISO 9001), Περιβάλλοντος (ISO 14001) και ΥΑΕ (ISO 45001).

RAWMATHUB.GR: Τι σας οδήγησε στο να ιδρύσετε την EHSQ Development I.K.E. και ποιοί ήταν οι λόγοι για τους οποίους την ιδρύσατε;

Ήλια Μπαρδάνη: Καταρχάς θα ήθελα να σας πω ότι η EHSQ Development ιδρύθηκε από εμένα και τον Κωνσταντίνο Μαστρογιάννη, ο οποίος κατέχει πτυχίο επιστήμης υπολογιστών και μεταπτυχιακό στην τεχνητή νοημοσύνη. Εργάστηκε από το 1996 σε μεγάλες εταιρείες στον τομέα της πληροφορικής, απ’ όπου απέκτησε εκτενή εμπειρία στη διαχείριση έργων πληροφορικής αλλά και στη σχεδίαση, εφαρμογή, επιθεώρηση και υποστήριξη Συστημάτων Διαχείρισης ISO. Είναι Πιστοποιημένος Επικεφαλής Επιθεωρητής Συστημάτων Διαχείρισης Επιχειρησιακής Συνέχειας (ISO 22301), και Ασφάλειας Πληροφοριών (ISO 27001).

Η EHSQ Development σημαίνει Περιβάλλον (E), Υγεία & Ασφάλεια (HS), Συστήματα Διαχείρισης ISO (Q) και Ανάπτυξη (Development). Για εμάς σημαίνει προστασία του περιβάλλοντος, εμπέδωση μιας κουλτούρας υγείας και ασφάλειας στον χώρο της εργασίας, και Συστήματα Διαχείρισης πιστοποιημένα κατά ISO, με σκοπό την συνεχή βελτίωση και τη συστηματική υλοποίηση των στόχων των πελατών μας.

Ανάπτυξη για εμάς στην EHSQ Development είναι η ανάπτυξη των πελατών μας

Ιδρύσαμε την EHSQ Development προκειμένου να αξιοποιήσουμε την πολυετή επαγγελματική εμπειρία μας προκειμένου:

  • Να μένουμε μπροστά από τις περιβαλλοντικές εξελίξεις και να μπορούμε να παρέχουμε στους πελάτες μας μεταξύ άλλων υπηρεσίες Ενεργειακής Διαχείρισης, Υπολογισμός Αποτυπώματος Άνθρακα, Υπηρεσίες Προετοιμασίας για την Κλιματική Αλλαγή, Περιβαλλοντικές Εκπαιδεύσεις, Ελέγχους Συμμόρφωσης με τη Περιβαλλοντική Νομοθεσία, και Μελέτες Πεδίου.
  • Να βελτιώνουμε την κουλτούρα ΥΑΕ των πελατών μας παρέχοντας μεταξύ άλλων Μελέτες & Εκπαιδεύσεις Υ&Α, Εκπαιδεύσεις Πρώτων Βοηθειών, Μελέτες Κυκλοφοριακής Διαχείρισης στους χώρους εργασίας, Σχέδια Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συνθηκών & Ασκήσεις Ετοιμότητας, Ελέγχους Συμμόρφωσης με τη Νομοθεσία Υγείας & Ασφάλειας, και Διαγνωστικούς Ελέγχους & Επιθεωρήσεις.
  • Να υποστηρίζουμε την συνεχή βελτίωση των πελατών κυρίως μέσω της σχεδίασης, εφαρμογής, υποστήριξης, και επιθεώρησης Συστημάτων Διαχείρισης: Ποιότητας ISO 9001, Περιβάλλοντος ISO 14001 & ISO 14064, Οδικής Ασφάλειας ISO 39001, Υγείας & Ασφάλειας ISO 45001, Ενέργειας ISO 50001, Επιχειρησιακής Συνέχειας ISO 22301, και Ασφάλειας Πληροφοριών ISO 27001. 

Από το 2019, που ιδρύσαμε την εταιρεία, η ομάδα μας έχει μεγαλώσει με πολύτιμους συνεργάτες, που ο καθένας έχει ιδιαίτερη και πολύ σημαντική συνεισφορά. Ακόμη πιο σημαντικοί για εμάς, είναι οι πελάτες μας! Η εμπιστοσύνη τους μας τιμά και είναι κίνητρο για να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις του μέλλοντος. 

RAWMATHUB.GR: Ποια είναι η σχέση σας της εταιρίας με τον τομέα της μεταλλευτικής/μεταλλουργίας;

Ήλια Μπαρδάνη: Προσωπικά, διαθέτω είκοσι έτη επαγγελματικής εμπειρίας σε πολυεθνικές εταιρείες βιομηχανικών ορυκτών, όπου ήμουν υπεύθυνη για θέματα υγείας & ασφάλειας, περιβάλλοντος και συστημάτων ISO, σε εργοστάσια και ορυχεία στην Ελλάδα, την Ιταλία, τη Βουλγαρία, τη Γεωργία και τη Σαουδική Αραβία. Έτσι απέκτησα ιδιαίτερη γνώση και εμπειρία αντιμετώπισης αυτών των θεμάτων σε ένα μεγάλο εύρος διαφορετικών συνθηκών (νομικών, επιχειρησιακών, πολιτισμικών, κ.λπ.).

Εκτός όμως από τη δική μου γνώση και εμπειρία στον μεταλλευτικό/μεταλλουργικό τομέα, η ομάδα της EHSQ Development διαθέτει έναν ακόμη μεταλλειολόγο/μεταλλουργό με μεταπτυχιακό στο Σχεδιασμό & την Κατασκευή Υπόγειων Έργων, δύο γεωλόγους και δύο περιβαλλοντολόγους εκ των οποίων ο ένας είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ Ατμοσφαιρικών Επιστημών. 

Η γνώση και η εμπειρία ως προς τις απαιτήσεις του ΚΜΛΕ και της λοιπής σχετικής νομοθεσίας, η εμπειρία πεδίου, η κατανόηση των κινδύνων σε θέματα Υ&ΑΕ σε αυτές τις εργασίες, μας επιτρέπουν να βρίσκουμε άμεσα τις βέλτιστες λύσεις στα υφιστάμενα και επερχόμενα θέματα των πελατών μας.

Όταν παρέχουμε υπηρεσίες σε πελάτες με μεταλλευτική/μεταλλουργική δραστηριότητα, γνωρίζουμε καλά το αντικείμενό τους και μπορούμε να «μιλάμε την ίδια γλώσσα μαζί τους»

RAWMATHUB.GR: Πως κρίνετε την πορεία της εταιρείας σας ως σήμερα;

Ήλια Μπαρδάνη: Παρότι η EHSQ Development ιδρύθηκε και ξεκίνησε εντός της πανδημίας του Covid-19 και των επιπτώσεων που αυτή είχε, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την πορεία της. Από την μία πλευρά επενδύοντας στο ανθρώπινο δυναμικό μας και προσλαμβάνοντας νέα παιδιά με εξειδικευμένη πανεπιστημιακή εκπαίδευση, έχουμε καθημερινά την χαρά να τα βλέπουμε να αναπτύσσουν νέες δεξιότητες και να αποκτούν σημαντική επαγγελματική εμπειρία στους τομείς τους. Η «φρέσκια» οπτική τους μας παρέχει καινοτόμες και ιδιαίτερα χρήσιμες ιδέες και λύσεις.

Παράλληλα, επενδύσαμε σε συνεργασίες με έμπειρους εξωτερικούς συνεργάτες και άλλες εταιρείες του χώρου, οι οποίοι αποδείχθηκαν ιδιαίτερα σημαντικοί στο χτίσιμο της αξιοπιστίας της εταιρείας μας. Δεν επαναπαυόμαστε όμως, άλλα με σύνεση, θέτουμε διαρκώς μεγαλύτερους στόχους για την ανάπτυξη της EHSQ Development.

RAWMATHUB.GR: Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το μέλλον;

Ήλια Μπαρδάνη: Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στους τομείς δραστηριοποίησής μας ώστε να είμαστε έτοιμοι να καλύπτουμε τις ανάγκες των πελατών μας. Σχεδιάζουμε πρωτοποριακές υπηρεσίες και εκπαιδεύσεις, που αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες. Επιπρόσθετα, συνεχίζουμε να επενδύουμε στο ανθρώπινο δυναμικό μας και στις υποδομές μας, ώστε να μεγαλώνουμε, έχοντας πάντοτε ως γνώμονα την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών για τη μέγιστη ικανοποίηση των πελατών μας. Το ανθρώπινο δυναμικό μας, η τεχνογνωσία μας και οι πελάτες μας είναι οι τρεις πυλώνες στους οποίους στηρίζουμε την ανάπτυξή μας.

Το ανθρώπινο δυναμικό μας, η τεχνογνωσία μας και οι πελάτες μας είναι οι τρεις πυλώνες στους οποίους στηρίζουμε την ανάπτυξή μας

RAWMATHUB.GR:  Σας ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σας κα. Μπαρδάνη!

Ήλια Μπαρδάνη: Κι εγώ σας ευχαριστώ θερμά για την ευκαιρία που μου δώσατε να επικοινωνήσω με τους αναγνώστες σας!

Περισσότερες πληροφορίες για την EHSQ Development μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπό της: https://ehsq-development.com

Αφιέρωμα - Ορυκτές Πρώτες Ύλες, Γένους Θηλυκού
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER