Περιήγηση στο αλατωρυχείο Slanic Prahova στη Ρουμανία

Το ορυχείο Slănic είναι ένα παλιό ορυχείο αλατιού, που βρίσκεται στην επαρχία Prahova στη Ρουμανία, μόλις 100 χλμ. βόρεια του Βουκουρεστίου στα 400 μέτρα υψόμετρο.

Το ορυχείο είναι κλειστό για σκοπούς εξόρυξης αλλά ανοιχτό για τους επισκέπτες, με φυσικό κλιματισμό και σταθερή θερμοκρασία (περίπου 12οC) και ατμοσφαιρική πίεση καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Αποτελείται από δύο επίπεδα: το Unirea και το Mihai.

Οι εργασίες διάνοιξης στο ορυχείο ξεκίνησαν το 1938 και η εξόρυξη αλατιού πραγματοποιήθηκε την περίοδο 1943 - 1970. Το ορυχείο αποτελείται από 14 θαλάμους με τραπεζοειδές προφίλ, με άνοιγμα 10m στο ταβάνι και 32m στο έδαφος, ύψος 54m και γωνία κλίσης τοίχου 60 μοιρών. Το βάθος του ορυχείου είναι 208m.

Κάποια περίοδο, το ορυχείο χρησιμοποιήθηκε ως σανατόριο για τη θεραπεία ασθενειών του πνεύμονα λόγω του εξαιρετικού μικροκλίματος αλατούχου αέρα. Ακόμη και τώρα υπάρχουν επισκέπτες που έρχονται στο ορυχείο για να ωφεληθούν από τα υποτιθέμενα θεραπευτικά αποτελέσματα του αέρα. Σύμφωνα με μαρτυρίες, το αλατωρυχείο αντιπροσώπευε σημαντικό κέντρο εξαγωγής αλατιού της Ρουμανίας.

Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER