Οι τομείς των μετάλλων και της εξόρυξης θα αντιμετωπίσουν νέες προκλήσεις το 2023

Όσο προχωράμε προς το 2023 γίνεται όλο και πιο προφανές ότι οι τομείς των μετάλλων και της εξόρυξης θα αντιμετωπίσουν πιθανότατα ως κύριο θέμα τις συνεχιζόμενες προκλήσεις σε θέματα ESG σε συνδυασμό με την κλιματική αλλαγή και τις γεωπολιτικές ανακατατάξεις.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Το πλαίσιο ESG (Environmental, Social and Governance) συνεχίζει να εξελίσσεται και η ενσωμάτωση του στην εταιρική διακυβέρνηση θα είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αποτελέσει πρόκληση για μεγάλης κλίμακας εξορυκτικές εταιρείες και παραγωγούς μετάλλων.

Ειδικότερα, ένα από τα κύρια θέματα για τις εταιρείες εξόρυξης θα είναι η διαχείριση υδάτων. Το νερό είναι ένας ζωτικής σημασίας πόρος που χρησιμοποιείται στην εξόρυξη, την κατασκευή, την επεξεργασία, την ψύξη και τις μεταφορές στο πλαίσιο της εξορυκτικής δραστηριότητας. Ο κλάδος θα πρέπει να παρέχει αυξημένη διαφάνεια και να κάνει διαθέσιμες συχνές αναφορές για το πως διαχειρίζεται το νερό που χρησιμοποιεί.

Επιπλέον, το αποτύπωμα άνθρακα θα βρίσκεται διαρκώς στο προσκήνιο. Σε αυτό το πλαίσιο, ο δυνητικός αντίκτυπος στην κλιματική αλλαγή θα είναι επίσης πρόκληση και ευκαιρία για τη βιομηχανία.

Οι γεωπολιτικές πιέσεις άλλαξαν το τοπίο το 2022 και κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχίσουν να αποτελούν σοβαρό προβληματισμό για τη βιομηχανία και το 2023. Η παγκόσμια οικονομία έχει αντιμετωπίσει αναταραχές λόγω των γεωπολιτικών εντάσεων σε διάφορα μέρη του κόσμου, οι οποίες έχουν δημιουργήσει ελλείψεις σε ορισμένα μέταλλα λόγω διακοπών στην εφοδιαστική αλυσίδα και τον περιορισμό του εμπορίου. 

Συνεπώς, είναι απόλυτη ανάγκη η βιομηχανία των μετάλλων και η εξορυκτική βιομηχανία να προσαρμοστούν σε αυτό το μεταβαλλόμενο τοπίο.

Πηγή: Bloomberg Markets and Finance

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER