Συγκρίνοντας τις αξίες των μετάλλων των μεγαλύτερων αθλητικών τροπαίων στον κόσμο

Συγκρίνοντας τις αξίες των μετάλλων των μεγαλύτερων αθλητικών τροπαίων στον κόσμο

Το απόλυτο έπαθλο οποιουδήποτε μεγάλου αθλητικού γεγονότος, τα τρόπαια, θεωρούνται ευρέως ως το μεγαλύτερο (για κάποιους, ίσως το μοναδικό) βαρόμετρο επιτυχίας για έναν μεμονωμένο αθλητή ή έναν σύλλογο.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Στις 12 Φεβρουαρίου 2023, όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στο Vince Lombardi Trophy, το οποίο απονέμεται κάθε χρόνο στο νικητή του Super Bowl του NFL (αμερικάνικο ποδόσφαιρο).

Παρά την παγκόσμια αναγνώριση και το κύρος του στο αθλητικό στερέωμα της Βόρειας Αμερικής, το Vince Lombardi Trophy μπορεί να μην αξίζει τόσο όσο νομίζουμε όσον αφορά την αξία του μετάλλου του. Το τρόπαιο παράγεται από την Tiffany & Co. και για την κατασκευή του απαιτούνται 3,2 κιλά αργύρου, που αντιστοιχεί σε κόστος περίπου 2.000$ με βάση τις πρόσφατες τιμές του μετάλλου, σύμφωνα με ανάλυση της Refinitiv Metals.

Ωστόσο, αυτή η αξία είναι πολύ μικρή συγκρινόμενη με άλλα, ευρέως αναγνωρισμένα, τρόπαια τα οποία κατέχουν μερικοί από τους κορυφαίους αθλητές στον κόσμο.

rawmathub.gr linkedin newsletter subscription

«Αν και είναι ευρέως αναγνωρισμένο ότι η αξία ενός τροπαίου προέρχεται κυρίως από αυτό που συμβολίζει όσον αφορά τα επιτεύγματα και την επιτυχία, όσοι ασχολούνται με το NFL μπορεί να εκπλαγούν όταν μάθουν για τη σχετικά χαμηλή αξία του τροπαίου σε όρους μετάλλου σε σύγκριση με άλλα εμβληματικά τρόπαια», δήλωσε ο Federico. Gay, αναλυτής στη Refinitiv Metals.

Όπως θα περίμεναν κάποιοι, ο τίτλος του πολυτιμότερου τροπαίου ανήκει στο τρόπαιο του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος στον κόσμο, του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA. Αυτό το τρόπαιο είναι κατασκευασμένο από 6,17 κιλά χρυσού 18 καρατίων, που σημαίνει ότι περιέχει 4,93 κιλά καθαρού χρυσού αξίας περίπου 260.000$ σε πρόσφατες τιμές.

Το UEFA Champions League, ίσως η πιο διάσημη διοργάνωση στο συλλογικό ποδόσφαιρο, απονέμει στον νικητή του ένα τρόπαιο που περιέχει 7,5 κιλά άργυρο. Αυτό σημαίνει ότι το τρόπαιο του Champions League αξίζει στην πραγματικότητα πολύ λιγότερο από το αντίστοιχο του Europa League, μιας διοργάνωσης χαμηλότερης κατηγορίας, της οποίας το τρόπαιο είναι φτιαγμένο από 15 kg αργύρου και αξίζει 12.210,00$.

Στο αμερικανικό αθλητικό στερέωμα, το πιο ακριβό τρόπαιο απονέμεται στους αγώνες αυτοκινήτων Indianapolis 500, που είναι το μεγαλύτερο μονοήμερο αθλητικό γεγονός στον κόσμο. Το Borg-Warner Trophy είναι κατασκευασμένο από 69 κιλά καθαρού αργύρου, με αξία μετάλλου άνω των 40.537$.

Το επόμενο πιο πολύτιμο τρόπαιο στις ΗΠΑ είναι το Woodlawn Vase, το οποίο απονέμεται στον νικητή των ιπποδρομιών στο Pimlico Racecourse. Αυτό το τρόπαιο είναι κατασκευασμένο από συμπαγή άργυρο, βάρους άνω των 11 κιλών, με αξία άνω των 10.633$.

Με πληροφορίες από mining.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
Αφιέρωμα - Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER