Σκιάδι: Ένα σπάνιο φυσικό μνημείο στην Κίμωλο

Σκιάδι: Ένα σπάνιο φυσικό μνημείο στην Κίμωλο

Το Σκιάδι, είναι ένα σπάνιο φυσικό μνημείο σε παγκόσμιο επίπεδο που εντυπωσιάζει, και βρίσκεται στην Κίμωλο. Το «πέτρινο μανιτάρι» είναι ενταγμένο στον Άτλαντα των Γεωλογικών Μνημείων του Αιγαίου.

Αυτό το περίεργο μνημείο βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της Κιμώλου, στα δυτικά του υψώματος Σκλάβος. Το Σκιάδι αποτελείται από διαφορετικά πετρώματα και δημιουργήθηκε από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Το κάτω μέρος του διαβρώνεται πιο εύκολα από τον άνεμο που μεταφέρει σκόνη ή κόκκους άμμου σχηματίζοντας την «βάση» του μανιταριού που είναι πιο στενή καθώς εκεί συγκεντρώνεται το πιο μαλακό πέτρωμα. Η κορυφή αποτελείται από πιο σκληρά πετρώματα και παραμένει σχεδόν η ίδια με τα χρόνια προσομοιάζοντας ένα πραγματικό μανιτάρι.

Αυτή η φυσική διεργασία που ονομάζεται σύμφωνα με τους επιστήμονες «απορρίνηση» δημιουργεί αυτό το μοναδικό φαινόμενο. Από το σημείο αυτό που βρίσκεται το αξιοθέατο χαρίζεται στον επισκέπτη της Κιμώλου μια υπέροχη θέα στις νοτιοδυτικές και δυτικές ακτές του νησιού αλλά και σε ένα μεγάλο μέρος της Μήλου.

Με πληροφορίες από travelstyle.gr

Αφιέρωμα - Ημέρα ΠΕριβάλλοντος 2024
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER