Παλαιό σχολείο μετατρέπεται σε Ορυκτολογικό Μουσείο στο Δήμο Λαυρεωτικής

Παλαιό σχολείο μετατρέπεται σε Ορυκτολογικό Μουσείο στο Δήμο Λαυρεωτικής

Ένα παλαιό ιστορικό κτίσμα του Λαυρίου, το οποίο φιλοξένησε το 1ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης, θα αναστηλωθεί από τον Δήμο κι εκεί θα μεταστεγαστεί το Ορυκτολογικό Μουσείο, όπου αποτυπώνεται η ιστορία της περιοχής, καθώς συνδέθηκε για δεκαετίες με την εξόρυξη μετάλλων.

Η δημοτική Αρχή υπέγραψε Μνημόνιο συνεργασίας με τη Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία Ακινήτων Λαυρεωτικής και την Εταιρεία Μελετών Λαυρεωτικής, στοχεύοντας στην κατάλληλη διαμόρφωση της λειτουργικότητας του κτίσματος, στην παράλληλη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του οικοπέδου, αλλά και στην αξιοποίηση της υπόλοιπης έκτασης για αναψυκτήριο, εργαστήρια, χώρους υγιεινής και λοιπούς βοηθητικούς χώρους.

«Η δημιουργία και η λειτουργία ενός Ορυκτολογικού Μουσείου διεθνούς εμβέλειας και η ολοκλήρωση της αναστήλωσης του παλαιού 1ου Δημοτικού Σχολείου κόστους 1.900.000 ευρώ, αποτελεί βασικό στόχο μας. Ο πολιτισμός για εμάς είναι ζωτικό κομμάτι της ταυτότητάς μας και πυλώνας συνέχειας και ανάπτυξης», τόνισε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς και πρόσθεσε πως «γίνεται πραγματικότητα η ολοκληρωμένη ανάδειξη του γεωλογικού και ορυκτολογικού πλούτου της περιοχής μας».

Αφιέρωμα - Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος - Ο δρόμος προς την αειφορία
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER