Νέος χαρακτήρας «Little Miss - Μικρή Κυρία» που ενθαρρύνει τους ανθρώπους να παράγουν λιγότερα απόβλητα

Νέος χαρακτήρας «Little Miss - Μικρή Κυρία» που ενθαρρύνει τους ανθρώπους να παράγουν λιγότερα απόβλητα

Η σειρά «Μικροί Κύριοι – Μικρές Κυρίες» είναι από το 1971 μία από τις διασημότερες και πιο δημοφιλείς σειρές παιδικών βιβλίων σε παγκόσμιο επίπεδο, έχει γίνει τηλεοπτική εκπομπή, μουσειακή έκθεση στο Παρίσι και ομώνυμη ταινία.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Τα βιβλία της σειράς είναι μικρά, αστεία, ευκολοδιάβαστα. Θυμίζουν στους μεγάλους τον τρόπο που τα παιδιά βλέπουν τον κόσμο. Έχουν ως πρωταγωνιστές καθημερινούς χαρακτήρες και ως μήνυμα ότι όλοι μπορούμε ν' αλλάξουμε προς το καλό και το καλύτερο.

Ο Mr. Tickle ήταν ο πρώτος χαρακτήρας της σειράς και πρόσφατα απέκτησε μια νέα φίλη που προστέθηκε στην ετερόκλητη παρέα του: την Little Miss Waste Less. Η Little Miss Waste Less προέκυψε από συνεργασία των εκδόσεων των βιβλίων και της εταιρείας πράσινων καθαριστικών Ecover. Η ελπίδα είναι ότι το βιβλίο Little Miss Waste Less θα εμπνεύσει τις μελλοντικές γενιές να παράγουν λιγότερα απορρίμματα, να σπαταλούν λιγότερα και να διατηρούν καλές, φιλικές προς το περιβάλλον, συνήθειες, όπως η χρήση σταθμών αναπλήρωσης προϊόντων.

Η ιστορία περιλαμβάνει γνωστούς και αγαπημένους χαρακτήρες από τη σειρά «Μικροί Κύριοι – Μικρές Κυρίες» οι οποίοι μαζί με την Little Miss Waste Less μαθαίνουν πώς να μειώνουν τα πλαστικά τους απορρίμματα γεμίζοντας και επαναχρησιμοποιώντας συσκευασίες. Με το μπλε σώμα της και την πράσινη αλογοουρά, η Little Miss Waste Less μοιάζει τη Γη και σχεδιάστηκε για να βοηθήσει τους γονείς να εκπαιδεύσουν τα παιδιά τους να είναι ευγενικά με τον πλανήτη. 

Image

Η απόκτηση οικολογικής συνείδησης είναι κάτι πολύ σημαντικό που συχνά οι γονείς προσπαθούν να εμφυσήσουν στα παιδιά τους. Σύμφωνα με έρευνα, ποσοστό σχεδόν 50% των γονέων «ανησυχούν» για τον καθημερινό αντίκτυπό τους στον πλανήτη, ενώ μόλις το 17% βλέπει την κατάσταση με αισιοδοξία. Τα παιδιά συχνά παρακινούν και τους ενήλικες, καθώς το 64% των ενηλίκων θεωρεί ότι τα παιδιά τους προτρέπουν σε βιώσιμες συνήθειες.

Η Silvia Figini εκπρόσωπος του Mr. Men Worldwide είπε: «Πιστεύουμε πραγματικά στη δύναμη της αφήγησης η οποία μπορεί να πυροδοτήσει αλλαγή συμπεριφοράς. Οι ιστορίες της σειράς «Μικροί Κύριοι - Μικρές Κυρίες» είχαν πάντα ως στόχο να ανακαλύψουμε πράγματα για τον εαυτό μας μέσα από τις περιπέτειες των ηρώων και οι χαρακτήρες της σειράς, όπως όλοι μας, συχνά αντιμετώπιζαν τα θέματα του πλαστικού και των απορριμμάτων μέσα στις ιστορίες τους».

Με πληροφορίες από metro.co.uk

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER