Γιώργος Μεντζελόπουλος (Πρόεδρος Ε.Ε.Α): Αύξηση 57% στις εξαγωγές του κλάδου αλουμινίου το α’ εξάμηνο

Γιώργος Μεντζελόπουλος (Πρόεδρος Ε.Ε.Α): Αύξηση 57% στις εξαγωγές του κλάδου αλουμινίου το α’ εξάμηνο

Η ελληνική αγορά έχει μία συνεχή δυναμική και ο κλάδος του ελληνικού αλουμινίου κυρίαρχη θέση στην εθνική οικονομία, με την αξία εξαγωγών το α’ εξάμηνο του έτους να φθάνει το 1,5 δις ευρώ, δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου, Γιώργος Μεντζελόπουλος, στα εγκαίνια της κλαδικής έκθεσης «Ελληνικό Αλουμίνιο» που πραγματοποιήθηκαν στις 14 Οκτωβρίου 2022 με μεγάλη επιτυχία.

Την πρώτη μέρα λειτουργίας των εκθέσεων ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΟΙΚΟΔΟΜΗ, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου αναφέρθηκε τόσο στη δυναμική, όσο και στις προοπτικές του κλάδου του αλουμινίου. Ο κ. Μεντζελόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στην κυρίαρχη θέση που έχει το ελληνικό αλουμίνιο στην οικοδομική δραστηριότητα, όντας παράλληλα και ένα πλήρως ανακυκλώσιμο υλικό.

Επιπρόσθετα ο κ. Μεντζελόπουλος αναφέρθηκε στο γεγονός πως ο κλάδος του ελληνικού αλουμινίου είναι ο 2ος κατά σειρά κλάδος με το υψηλότερο θετικό εμπορικό ισοζύγιο ύψους 400 εκατ. ευρώ αυξημένο κατά 8% συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά. Είναι προφανής από τα στοιχεία η σημασία και η συμβολή του κλάδου στην ελληνική οικονομία.

Ο κλάδος του αλουμινίου έχει τη δυνατότητα, τη δυναμική και τις επενδύσεις που απαιτούνται έτσι ώστε να συμβάλλει ακόμα περισσότερο στην ελληνική οικονομία. Κι αυτό γιατί το αλουμίνιο είναι κυρίαρχο υλικό στην οικοδομική δραστηριότητα και προσφέρει πολλαπλές λύσεις και εφαρμογές σε κάθε αρχιτεκτονική κι όχι μόνο απαίτηση

Για την έκθεση «Ελληνικό Αλουμίνιο» o κ. Μεντζελόπουλος δήλωσε επίσης πως η έκθεση είναι άκρως πετυχημένη, με πολλές συμμετοχές και επισκέπτες από το εξωτερικό. Ο πλουραλισμός των εκθετών και των προϊόντων δίνουν τη δυνατότητα τόσο στον ιδιώτη, όσο και στον επαγγελματίας που επισκέπτεται την έκθεση να βρουν τις λύσεις που επιζητούν και να μείνουν απόλυτα ικανοποιημένοι. Στόχος της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου είναι η κλαδική έκθεση να επαναλαμβάνεται ανά δυο έτη και να αποτελεί σημείο αναφοράς όχι μόνο για την ελληνική αγορά, αλλά και για την ευρωπαϊκή.

Την έκθεση ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ εγκαινίασε ο Υφυπουργός Έρευνας & Τεχνολογίας, κ. Χρίστος Δήμας, ο οποίος ξεναγήθηκε στα περίπτερα των εκθετών και συνομίλησε με τα στελέχη όλων των εταιρειών που συμμετέχουν στην έκθεση.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER