Εργαστήριο Παραδοσιακής Οικοδομικής της Πέτρας στην Κόνιτσα

Εργαστήριο Παραδοσιακής Οικοδομικής της Πέτρας στην Κόνιτσα

Το ερευνητικό εργαστήριο CRISIS του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Δήμο Κόνιτσας και στο πλαίσιο του έργου «Ανάπτυξη Διασυνοριακού Θεματικού Τουρισμού μέσω της Διατήρησης της Τέχνης της Πέτρας, STONE ART», Interreg-IPA CBC Ελλάδα-Αλβανία, διοργανώνει στο διάστημα 18 με 23 Μαρτίου 2023 εξαήμερο εργαστήριο «Παραδοσιακής οικοδομικής της πέτρας-Stone Masonry Workshop» στην Κόνιτσα.

Το πρόγραμμα του εξαήμερου εργαστηρίου περιλαμβάνει:

  • Διαλέξεις διακεκριμένων ομιλητών από τον κλάδο της αρχιτεκτονικής, της μηχανικής, της ανθρωπολογίας και της ιστορίας της τέχνης
  • Πρακτική εξάσκηση σε ιστορικό κτίριο της Κόνιτσας υπό την καθοδήγηση έμπειρων τεχνιτών
  • Καθοδηγούμενη περιήγηση σε επιλεγμένα μνημεία της περιοχής
  • Εκδήλωση αφιερωμένη στην μαστορική τέχνη της πέτρας με διαγωνισμούς και δρώμενα για παιδιά.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε φοιτητές και επαγγελματίες από τους κλάδους της αρχιτεκτονικής, της αρχαιολογίας, της ανθρωπολογίας και εν γένει σε ερευνητές, επαγγελματίες και ερασιτέχνες που ασχολούνται με την παραδοσιακή οικοδομική της πέτρινης δόμησης.

Οι διαθέσιμες θέσεις είναι είκοσι (20). Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν και περιλαμβάνει διαμονή και ένα γεύμα την ημέρα. Επιπλέον πληροφορίες στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER