Η 6η τεχνική συνάντηση του ερευνητικού έργου WaysTUP! θα γίνει στην Αθήνα

Η 6η τεχνική συνάντηση του ερευνητικού έργου WaysTUP! θα γίνει στην Αθήνα

Το ερευνητικό έργο WaysTUP! προωθεί το μοντέλο της κυκλικής οικονομίας και πιο συγκεκριμένα τη μετατροπή των αστικών βιοαποβλήτων (οικιακά απορρίμματα τροφίμων, υπολείμματα τροφών και γευμάτων) σε καινοτόμα προϊόντα υψηλής αξίας, όπως βιοπλαστικά, βιοαιθανόλη, βιοάνθρακα, βιοδιαλύτες, συστατικά για τρόφιμα και ζωοτροφές, πρωτεΐνες και έλαια. Η 6η τεχνική συνάντηση εργασίας θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 22 και 23 Μαρτίου 2023.

Το WaysTUP! μετά από τρία χρόνια εργασιών κατάφερε να παρουσιάσει με επιτυχία καινοτόμες μεθόδους αξιοποίησης αστικών βιοαποβλήτων σε επιτόπιες πιλοτικές εφαρμογές που εκτελέστηκαν στα Χανιά και την Αθήνα, καθώς και σε ευρωπαϊκές πόλεις όπως η Βαλένθια (Ισπανία), η Αλικάντε (Πορτογαλία), η Αλκούδια (Ισπανία), το Λονδίνο (Ηνωμένο Βασίλειο), η Πράγα (Τσεχία) και το Τέρνι (Ιταλία).

Στο επίκεντρο του έργου βρίσκονται επίσης δράσεις για την ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών και την αλλαγή των συνηθειών τους σχετικά με το χειρισμό των οικιακών απορριμμάτων. Στο έργο συμμετέχουν 26 εταίροι από 9 Ευρωπαϊκές χώρες. Από την Ελλάδα συμμετέχουν το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πολυτεχνείο Χανίων, η Ελληνική Εταιρεία Προστασία Φύσης, η Draxis Περιβαλλοντική ΑΕ, το Δίκτυο Πόλεων «Βιώσιμη Πόλη» και η ΕΤΑΜ ΑΕ.

Αφιέρωμα - Ορυκτές Πρώτες Ύλες, Γένους Θηλυκού
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER