Οι Robolab της Ξάνθης παρουσίασαν καινοτόμες λύσεις για τις μεταφορές δεμάτων

Οι Robolab της Ξάνθης παρουσίασαν καινοτόμες λύσεις για τις μεταφορές δεμάτων

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που αποτελούν την ομάδα των Robolab της Ξάνθης ανακαλύπτουν και αγαπούν την επιστήμη και την τεχνολογία μέσα από ψυχαγωγικές και διαδραστικές διαδικασίες και προσφέρουν λύση προβλημάτων και πρόσβασης των ταχυμεταφορών προς τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της πόλης τους.

Οι μαθητές ξεδίπλωσαν τις γνώσεις και το ταλέντο τους, παρουσιάζοντας το έργο τους μέσω της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής της Έρευνας και Καινοτομίας, σε ειδική εκδήλωση στη Νομαρχία Ξάνθης. Σκούτερ και drone φορτίζουν με ένα φωλτοβολταϊκό και έτσι μειώνονται οι ρύποι στην ατμόσφαιρα και μειώνεται επίσης το κόστος μεταφοράς και διανομής των δεμάτων. Οι Robolab της Ξάνθης κατασκεύασαν μια μακέτα, έκαναν μια προσομοίωση η οποία έδειξε ότι η δημιουργία τους λειτουργεί κανονικά. Δείτε τα παιδιά επί τω έργω… να παρουσιάζουν το project τους στη Νομαρχία Ξάνθης.

Ο Κωνσταντίνος Κουρτίδης, Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, έδωσε συγχαρητήρια στα παιδιά και στη νεολαία της Ξάνθης και εξήγησε ότι «Ήταν πραγματικά απολαυστική η παρουσίαση των projects τα οποία έχουν σκοπό να δείξουν μια καλύτερη πόλη και μία καλύτερη ζωή μέσα από την προοπτική των παιδιών και μέσα από την τεχνολογία. Μας έδωσαν μεγάλη χαρά», πρόσθεσε ο Κωνσταντίνος Κουρτίδης και δήλωσε ανοιχτός σε κάθε συνεργασία με τη νεολαία που επιθυμεί να έχει μία καλύτερη πόλη, μία καλύτερη ζωή.

Ο Ηλίας Ασκαρίδης, Πρόεδρος Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης δήλωσε ενθουσιασμένος με το project των παιδιών και δεσμεύθηκε πως θα βρίσκεται πάντα κοντά τους και θα στηρίζει τις προσπάθειές τους γιατί όπως χαρακτηριστικά είπε «αυτά τα παιδιά είναι το μέλλον του κόσμου».

Ο Δημήτριος Γιαννακούδης, Υπεύθυνος του Xanthi TechLab εμφανίστηκε ιδιαίτερα περήφανος για τα παιδιά που αποτελούν την ομάδα των Robolab της Ξάνθης και όπως υπογράμμισε «….Είναι πολύ σημαντικό που τα παιδιά από τόσο μικρή ηλικία μπαίνουν σε αυτήν τη λογική σκέψης και δημιουργίας. Έχουν ξεκινήσει όλη αυτή τη χαρά και τη δημιουργικότητα από τον Σεπτέμβριο, ετοίμασαν τα projects τους που είχαν φέτος ως θέμα τις μεταφορές, παρουσίασαν έξυπνες μεταφορές με drones, με ηλεκτρικά πατίνια, με σταθμούς φόρτισης, προτείνοντας ένα πολύ όμορφο μοντέλο για το μέλλον για τη βελτίωση της καθημερινότητας όλων μας». 

Με πληροφορίες από XanthiPost

rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER