Πρόγραμμα επιμόρφωσης Ready for Work @ Engineering από την Motor Oil και το Women On Top

Πρόγραμμα επιμόρφωσης Ready for Work @ Engineering από την Motor Oil και το Women On Top

Ο Όμιλος Motor Oil στέλνει το δικό του ξεχωριστό μήνυμα για την ημέρα της Γυναίκας 2024 το οποίο αποδεικνύει πως προτεραιότητα του Ομίλου είναι η εφαρμογή πρακτικών, πρωτοβουλιών και δράσεων που διασφαλίζουν ευκαιρίες εξέλιξης για όλους και όλες τους/τις εργαζόμενους/ες, ισότιμη επιβράβευση και δυνατότητες προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης. Πιο συγκεκριμένα, η Motor Oil σε συνεργασία με το Women on Top υλοποιούν το εξειδικευμένο πρόγραμμα επιμόρφωσης και ενίσχυσης της απασχολησιμότητας των γυναικών Ready for Work @ Engineering.

Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Ομίλου «Lead the Way», η οποία ενδυναμώνει και ενθαρρύνει γυναίκες να ονειρεύονται, να πιστεύουν στην δυναμική τους και να διαμορφώνουν το μέλλον τους, αναδεικνύοντας ότι δεν υπάρχουν όρια στο τι μπορούν να επιτύχουν. Φέτος, μέσω της πρωτοβουλίας Ready for Work @ Engineering, στο πλαίσιο του «Lead The Way Forward», θα δοθεί η ευκαιρία σε 30 νέες γυναίκες που πρόκειται να αποφοιτήσουν ή έχουν ήδη αποφοιτήσει από Σχολές Μηχανικών, να εξοπλιστούν με τα απαραίτητα εργαλεία και να αναπτύξουν τις δεξιότητες που χρειάζονται για να επιτύχουν στο χώρο της Ενέργειας.

Το εν λόγω πρόγραμμα στη πρώτη του φάση (Βήμα Επιμόρφωσης) εμπεριέχει 10 πρακτικά και διαδραστικά εργαστήρια από έμπειρες εκπαιδεύτριες του Women On Top, ενώ στη συνέχεια οι απόφοιτες θα συνδεθούν με γυναίκες που έχουν επαγγελματική εμπειρία στον τομέα της Ενέργειας και θα πραγματοποιήσουν μαζί τους μία τρίμηνη συνεργασία mentoring (Βήμα Mentoring). Τέλος, οι γυναίκες που θα επιλεγούν να συμμετάσχουν στο Ready for Work @ Engineering, θα επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις του διυλιστηρίου της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους, στις 5 Μαρτίου 2024, με σκοπό να έρθουν σε επαφή με το πεδίο, αλλά και να γνωριστούν μεταξύ τους από κοντά, πριν την έναρξη του προγράμματος.

Σημειώνεται πως η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 25/2/2024 και μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή γυναίκες που:

  • Έχουν μόλις τελειώσει ή πλησιάζουν στην ολοκλήρωση των σπουδών τους στον τομέα της Μηχανικής και θέλουν να προετοιμαστούν για την αναζήτηση εργασίας.
  • Ψάχνουν εδώ και καιρό την πρώτη ή τη δεύτερή τους δουλειά, αλλά δεν έχουν καταφέρει να βρουν κάτι που να τις ικανοποιεί.
  • Εργάζονται σε θέσεις που δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο των σπουδών τους και ανυπομονούν να βρουν τη θέση που θα τις γεμίζει.

Με το βλέμμα στραμμένο στην καθημερινή ενδυνάμωση και εξέλιξη των γυναικών, ο Όμιλος Motor Oil κάνει πράξη την υπόσχεση φροντίδας που έχει δώσει από την ίδρυση του, προχωρώντας σε δράσεις που δίνουν βήμα σε όλες και όλους να χαράξουν δυναμικά τον δρόμο τους. Γυναίκες δυνατές, δυναμικές, γυναίκες που εξελίσσονται. Μάθετε περισσότερα, δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ.

Αφιέρωμα - Ορυκτές Πρώτες Ύλες, Γένους Θηλυκού
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER