Ξένοι σπουδαστές επιλέγουν γερμανικά πανεπιστήμια για προγράμματα σπουδών ενεργειακής μετάβασης

Ξένοι σπουδαστές επιλέγουν γερμανικά πανεπιστήμια για προγράμματα σπουδών ενεργειακής μετάβασης

Τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της Γερμανίας, δημόσια και ιδιωτικά, έχουν επεκτείνει τα προγράμματα σπουδών τους καλύπτοντας θέματα όπως προστασία του κλίματος, αειφορία και ενεργειακή μετάβαση, προσελκύοντας σπουδαστές από όλο τον κόσμο, ο αριθμός των οποίων αυξάνεται σταθερά κάθε χρόνο.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Προγράμματα σπουδών που εστιάζουν στην προστασία του περιβάλλοντος, στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στη διαχείριση ενέργειας και περιβάλλοντος ή στη διαχείριση αποβλήτων, εκπροσωπούνται πλέον σημαντικά στα πανεπιστήμια της Γερμανίας, καθώς οι νέοι θεωρούν ότι η προστασία του κλίματος και η βιωσιμότητα είναι ζητήματα σημαντικά, τόσο στην καθημερινή τους ζωή όσο και στην επιλογή της σταδιοδρομίας τους, σύμφωνα με την έρευνα 18th Shell Youth Study.

Μεταξύ 2014 και 2019, τα γερμανικά πανεπιστήμια παρουσίασαν μια τάση προσαρμογής και διαφοροποίησης της θεματικής εστίασης των προγραμμάτων σπουδών που προσφέρουν στις νέες κοινωνικές εξελίξεις, όπως αναφέρεται από το Centre for Higher Education Development της χώρας.

Αφιέρωμα - Κρίσιμες Ορυκτές Πρώτες Ύλες ένα στοίχημα για την Ευρώπη

Το Πανεπιστήμιο RWTH στο Aachen, για παράδειγμα, εξέλιξε το μάθημα μηχανικής πρώτων υλών σε βιώσιμες πρώτες ύλες και παροχή ενέργειας. Επιπλέον, το Πανεπιστήμιο Eberswalde for Sustainable Development (HNEE) προσφέρει το Biosphere Reserves Management, το μοναδικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Γερμανίας στα αγγλικά, το οποίο προσελκύει φοιτητές από την Ιορδανία, διάφορες χώρες της Αφρικής, της Νότιας Αμερικής και της Ευρώπης, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο. Το RWTH είναι επίσης καλά διασυνδεδεμένο με ενώσεις και οργανισμούς βιολογικής γεωργίας, προστασίας της φύσης και του περιβάλλοντος, προσφέροντας στους φοιτητές επαφές με πιθανούς μελλοντικούς εργοδότες

Συγχρόνως, τα πανεπιστήμια δεν προσφέρουν μόνο μαθήματα που σχετίζονται με περιβαλλοντικά θέματα, αλλά μετασχηματίζουν τις ίδιες τους τις πρακτικές για να γίνουν πιο φιλικές προς το κλίμα, εξοπλίζοντας στέγες κτιρίων με ηλιακούς συλλέκτες με σκοπό την παροχή ανανεώσιμης ενέργειας, ενώ παράλληλα κατασκευάζουν περιβαλλοντικά φιλικά κτίρια για διοικητικές χρήσεις και ως νέες εστίες για τους φοιτητές.

Με πληροφορίες από cleanenergywire.org

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER