Γυναικεία Υπόθεση η Έρευνα - #Her_Research: Bootcamp στη Θεσσαλονίκη από τον ΣΕΓΕ

Γυναικεία Υπόθεση η Έρευνα - #Her_Research: Bootcamp στη Θεσσαλονίκη από τον ΣΕΓΕ

Σημείο αναφοράς αποτέλεσε το Bootcamp #Her_Research 2023, το οποίο πραγματοποίησε o Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (Σ.Ε.Γ.Ε) με την υποστήριξη του Betsson Hub Foundation, την Τετάρτη 22 και την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023, στο Betsson Hub στη Θεσσαλονίκη, για γυναίκες ερευνήτριες από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθώντας την επιτυχημένη ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου #Her_Research του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος, η απήχηση του δεύτερου κύκλου, ξεπέρασε κάθε προσδοκία ενδιαφέροντος, και ο ΣΕΓΕ έλαβε συνολικά 58 αιτήσεις συμμετοχής γυναικών ερευνητριών από όλη την Ελλάδα.

Από τις 42 υποψήφιες ομάδες ερευνητριών που προκρίθηκαν στο Bootcamp, αναδείχθηκαν 8 νικήτριες ομάδες από την Επιστημονική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από αξιόλογους ακαδημαϊκούς εκπρόσωπους Πανεπιστημίων από ποικίλα πανεπιστήμια της χώρας μας.

Στόχος της δράσης #Her_Research μέσω των Bootcamp είναι η ενδυνάμωση των γυναικών ερευνητριών σε θέματα τεχνογνωσίας, η πρόσβαση τους στη χρηματοδότηση, η ανταλλαγή χρήσιμων πληροφοριών και εμπειριών, καθώς και η διευκόλυνση της δικτύωσής τους στον επιχειρηματικό κόσμο. Ο 2ος κύκλος στόχευε να αναδείξει έρευνες γυναικών με πρωτοποριακές ιδέες της χώρας μας, να ενισχύσει τις γυναίκες ερευνήτριες με χρηματοοικονομικές γνώσεις και τρόπους χρηματοδότησης, καθώς και να προσφέρει αλληλεπίδραση και δικτύωση μεταξύ τους.

Ο δεύτερος κύκλος της δράσης #Her_Research και το Bootcamp #Her_Research 2023 πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, και του Ιόνιου Πανεπιστημίου.

Οι στοχευμένες δράσεις του Σ.Ε.Γ.Ε. για την ενίσχυση της γυναίκας ερευνήτριας στην Ελλάδα είναι γεγονός, καθώς ο κόσμος χρειάζεται την επιστήμη και η επιστήμη χρειάζεται τις γυναίκες!

rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER