Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Energy on the Go» για μαθητές και νέους από την Enel Green Power Hellas

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Energy on the Go» για μαθητές και νέους από την Enel Green Power Hellas

Περίπου 600 παιδιά και νέοι από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κομοτηνή είχαν την ευκαιρία, κατά τη σχολική χρονιά 2022-2023, να συμμετέχουν και να γνωρίσουν με βιωματικό και διασκεδαστικό τρόπο τον κόσμο της πράσινης ενέργειας και της κυκλικής οικονομίας αλλά να ευαισθητοποιηθούν σε περιβαλλοντικά θέματα, μέσω του καινοτόμου προγράμματος «Energy on the Go» της Enel Green Power Hellas, το οποίο έχει λάβει έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Από το 2014 έως και φέτος, περισσότεροι από 3.000 νέοι έχουν παρακολουθήσει το πρόγραμμα.

Κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού έτους 2022-2023, η ομάδα εθελοντών της Enel Green Power Hellas πραγματοποίησε επισκέψεις -κατόπιν σχετικών αιτημάτων- σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία στην Αθήνα. Τα θέματα που καλύφθηκαν αφορούσαν τη βιωσιμότητα, την κυκλική οικονομία, την ενεργειακή απόδοση και τις διαφορές μεταξύ ανανεώσιμων και συμβατικών πηγών ενέργειας.

Energy on the Go Infographic
Energy on the Go School

Παράλληλα άλλα σχολεία από Θεσσαλονίκη και Κομοτηνή επέλεξαν να επισκεφθούν το αιολικό Πάρκο της Enel Green Power Hellas, Μοναστήρι ΙΙ, στη Θράκη. Με τη βοήθεια του εξιδεικευμένου προσωπικού της εταιρείας σε θέματα πράσινης μετάβασης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τη λειτουργία της ανεμογεννήτριας αλλά και να μάθουν πώς ο αέρας «μετατρέπεται» σε ενέργεια.

Η Εnel Green Power Ηellas αποδεικνύει καθημερινά τη δέσμευση της σε ένα μοντέλο βιωσιμότητας που βασίζεται σε πρωτοβουλίες και στοχευμένες δράσεις με σημαντικό αντίκτυπο στην καθημερινότητα των ανθρώπων και ιδιαίτερα στο μέλλον των νέων. Οι πρωτοβουλίες Creating Shared Value - CSV της Enel Green Power εναρμονίζονται πλήρως με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., με το συγκεκριμένο πρόγραμμα να εντάσσεται στον Στόχο 4: Ποιοτική Εκπαίδευση.

Αφιέρωμα - Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος - Ο δρόμος προς την αειφορία
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER