Χρήση φίλτρων για τον καθαρισμό και επαναχρησιμοποίηση βιομηχανικών ελαίων

Χρήση φίλτρων για τον καθαρισμό και επαναχρησιμοποίηση βιομηχανικών ελαίων

Τα βιομηχανικά απόβλητα και ειδικά τα χρησιμοποιημένα βιομηχανικά έλαια είναι σημαντική πηγή μόλυνσης του πλανήτη. Η μείωση της ποσότητας των χρησιμοποιούμενων λαδιών με τον καθαρισμό και την επαναχρησιμοποίηση τους, μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος οδηγώντας στη μείωση του όγκου των υγρών αποβλήτων. Η Ελληνική εταιρεία MaACEM E.E. μας εξηγεί πως τα φίλτρα λαδιού της C.C.Jensen μπορούν να επιτύχουν το στόχο αυτό.

Τα βιομηχανικά απόβλητα είναι σημαντική πηγή μόλυνσης του πλανήτη. Η μείωση εκπομπών CO2 και ο στόχος για ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα αποτελεί πλέον σημαντικό κομμάτι της στρατηγικής των μεγαλύτερων εταιριών ανά τον κόσμο. Τα χρησιμοποιημένα βιομηχανικά έλαια είναι μέρος του συνολικού προβλήματος. Περίπου το μισό της ποσότητας του λιπαντικού που αγοράζεται θα καταλήξει προς απόρριψη και 1 λίτρο χρησιμοποιημένου λαδιού μπορεί να μολύνει 1.000.000 λίτρα νερού.

Η μείωση της ποσότητας των χρησιμοποιούμενων λαδιών με τον καθαρισμό και την επαναχρησιμοποίηση τους, μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος οδηγώντας στη μείωση του όγκου των υγρών αποβλήτων. Τα φίλτρα λαδιού της CJC® που προσφέρει προς ενοικίαση στην Ελλάδα η MaACEM E.E. ως αποκλειστική συνεργάτης της C.C.JENSEN GREECE, μπορούν να επιτύχουν το στόχο αυτό.

Η χρήση φίλτρων λαδιού CJC® μειώνει τις εκπομπές CO₂ εφόσον η τεχνολογία τους επιτρέπει τον καθαρισμό του λαδιού σε βάθος έως 3μm, αφαιρώντας τα πιο μικρά και επιβλαβή σωματίδια και δίνοντας την ευκαιρία επαναχρησιμοποίησης του. Με τον τρόπο αυτό, το λάδι διαρκεί περισσότερο και η ανάγκη αντικατάστασης με νέο μειώνεται. Τα περιβαλλοντικά οφέλη που προκύπτουν από τη χρήση των φίλτρων ανά κλάδο είναι:

  • Κλάδος Βιομηχανίας: μια μονάδα σκλήρυνσης μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια ζωής του λαδιού κατά δύο συντελεστές, αποτρέποντας τις εκπομπές συνολικά 11.500tn CO2 σε μια περίοδο 10 ετών
  • Κλάδος Ναυτιλίας: η εφαρμογή ενός φίλτρου λαδιού CJC®, αντί της χρήσης φυγόκεντρων φίλτρων, μπορεί να εξοικονομήσει έως και 1.680tn CO2 σε ένα σκάφος για μια περίοδο 10 ετών
  • Κλάδος Εξόρυξης: η εφαρμογή ενός φίλτρου λαδιού CJC® θα καθυστερήσει κατά 75% την αλλαγή λαδιών, εξοικονομώντας 2.846tn CO2 σε μια περίοδο 10 ετών
  • Κλάδος Παραγωγής Ενέργειας: η διάρκεια ζωής ενός αεριοστρόβιλου μπορεί να παραταθεί κατά τρεις φορές, εξοικονομώντας συνολικά 216tn CO2 σε μια περίοδο 10 ετών
  • Κλάδος Αιολικής Ενέργειας: ένα φίλτρο λαδιού CJC® θα εξοικονομήσει τουλάχιστον μία αλλαγή λαδιού σε 10 χρόνια σε καθεμία από τις τουρμπίνες που διαθέτει εγκατεστημένο φίλτρο, εξοικονομώντας 2tn CO₂.
Dimos Lefkosias
Dimos Lefkosias

Τα φίλτρα λαδιού CJC® αξιοποιούν πολλές τεχνολογίες για να είναι βιώσιμα και να εξοικονομούν ενέργεια. Τα CJC® Filter Inserts δεν περιέχουν μέταλλα, πλαστικό και χημικά, αλλά παράγονται από 100% φυσικές ίνες κυτταρίνης (cellulose). Επίσης, χρησιμοποιούνται κινητήρες εξοικονόμησης ενέργειας σε όλα τα φίλτρα λαδιού CJC® μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας κατά 35% σε σύγκριση με τους παραδοσιακούς κινητήρες. Tέλος, το CJC® Flow Drive (μετατροπέας συχνότητας) στα φίλτρα, καθιστά δυνατό τον καθαρισμό του λαδιού χωρίς προθέρμανση, κάτι που επίσης εξοικονομεί σημαντικά ποσά ενέργειας σε πολλές εφαρμογές.

Εδώ και αρκετά χρόνια η C.C.JΕΝSEN έχει εστιάσει στη βιωσιμότητα όσον αφορά τα CJC® φίλτρα και τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα των πελατών της. Συγχρόνως, η C.C.JΕΝSEN διαθέτει πλέον δικές της ανεμογεννήτριες, ηλιακούς συλλέκτες και αντλίες θερμότητας, έχει βελτιστοποιήσει τη λειτουργία των φούρνων ξήρανσης, χρησιμοποιεί αποκλειστικά φωτισμό LED και διαθέτει ηλεκτρικά οχήματα με αποτέλεσμα τη μείωση κατά 80% του ανθρακικού της αποτυπώματος από το 2008 μέχρι το 2020.

Image
Image

Απαγορεύεται ρητώς η αναπαραγωγή ή αναδημοσίευση, μερική ή ολική, του εν λόγω περιεχομένου. Το RAWMATHUB.GR διατηρεί το αποκλειστικό δικαίωμα δημοσίευσης και παροχής αδειών αναδημοσίευσης κατόπιν έγγραφης άδειας, επιφυλασσόμενο για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματος του. Εφόσον επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε το περιεχόμενο, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. 

foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER