Πιλοτικό πρόγραμμα ψηφιακών υδατογραφημάτων για τη διαλογή των προς ανακύκλωση πλαστικών

Πιλοτικό πρόγραμμα ψηφιακών υδατογραφημάτων για τη διαλογή των προς ανακύκλωση πλαστικών

Η Πρωτοβουλία για τα Ψηφιακά Υδατογραφήματα (Digital Watermarks Initiative) Holy Grail 2.0 θα ξεκινήσει μια πιλοτική δοκιμή της τεχνολογίας στη Γαλλία το 2024 με σκοπό τον εντοπισμό πλαστικών προς ανακύκλωση. Εταιρείες όπως η Henkel, η L'Oréal, η P&G, η Citeo, η Digimarc, η Pellenc και η Veolia θα συμμετέχουν στην πιλοτική δοκιμή.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Η Πρωτοβουλία αφορά καταρχάς σε συσκευασίες καλλυντικών από HDPE. Στο πλαίσιο αυτό, οι άκαμπτες συσκευασίες καλλυντικών από HDPE (πολυαιθυλένιο υψηλής πυκνότητας) της Henkel, της L'Oréal και της P&G στη γαλλική αγορά θα αποκτήσουν ψηφιακά υδατογραφήματα. Ακολούθως, η τεχνολογία θα δοκιμαστεί στις εγκαταστάσεις PlastiLoop της Veolia στη Brenouille, όπου τα πλαστικά καταλήγουν μετά τη συλλογή τους στα αστικά σημεία συλλογής. Τα πλαστικά θα ταξινομηθούν με βάση τις τεχνολογίες Pellenc και Digimarc για να διαχωριστεί το ενισχυμένο HDPE που φέρει υδατογράφημα από ανάλογες συσκευασίες τροφίμων που δε θα φέρουν το υδατογράφημα.

Αυτό το HDPE θα διαχωριστεί και θα οδηγηθεί σε ροές συσκευασιών απορρυπαντικών και καλλυντικών που θα υποβληθούν σε επανεπεξεργασία για χρήση ως ανακυκλωμένες συσκευασίες HDPE για απορρυπαντικά και καλλυντικά, αντίστοιχα.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Digimarc, Riley McCormack, δήλωσε: «Είμαστε δεσμευμένοι να εργαστούμε με όλες τις εταιρείες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα για να επεκτείνουμε την υιοθέτηση της τεχνολογίας και σε άλλους φορείς εκμετάλλευσης εγκαταστάσεων, εταιρείες καταναλωτικών προϊόντων και εμπόρους λιανικής στη Γαλλία, γιατί όταν το μόνο πράγμα που εμποδίζει την πρόοδο είναι η αδράνεια, η αληθινή ηγεσία προέρχεται από αυτούς που αναλαμβάνουν δράση».

Επιπλέον, η πρωτοβουλία Holy Grail 2.0 θα αναλάβει ένα έργο Έρευνας και Ανάπτυξης για την ανίχνευση, ταξινόμηση και εξαγωγή εύκαμπτου πλαστικού πολυπροπυλενίου που παράγεται από την PepsiCO και LDPE (χαμηλής πυκνότητας πολυαιθυλένιο) που παράγεται από την Essity και την P&G. Αυτή η δοκιμή θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις ανάκτησης υλικών Hündgen Entsorgung στη Γερμανία.

Μια τρίμηνη δοκιμή στην ίδια τοποθεσία θα μελετήσει τη διαλογή άκαμπτων πλαστικών που διατίθενται στις αγορές της Δανίας και της Γερμανίας από έναν αριθμό μελών της πρωτοβουλίας Holy Grail 2.0.

Με πληροφορίες από rebnews.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
Ερευνητικά Έργα
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER