Οι εργαζόμενοι στην ΕΕ πέρασαν, κατά μέσο όρο, 175 ώρες χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη το 2023

Οι εργαζόμενοι στην ΕΕ πέρασαν, κατά μέσο όρο, 175 ώρες χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη το 2023

Ολοένα και πιο δημοφιλή φαίνεται πως γίνονται τα εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης, γεγονός που αποδεικνύεται από τις 175 ώρες κατά μέσο όρο που ξόδεψαν το 2023, οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι σε γραφεία, χρησιμοποιώντας τις νέες δυνατότητες αυτής της τεχνολογίας και ιδίως το ChatGPT.

Μάλιστα, οι ώρες αυτές που αντιστοιχούν σε 22 εργάσιμες ημέρες, αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω το 2024, όπως προκύπτει από σχετική έρευνα του DeskTime, του πλήρως αυτόματου λογισμικού παρακολούθησης χρόνου και διαχείρισης ομάδας, το οποίο χρησιμοποιείται από 200.000 εταιρείες και μισό εκατομμύριο ανθρώπους παγκοσμίως.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την έρευνα, το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιούν περισσότερο οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι είναι το ChatGPT, με το οποίο «συνεργάστηκαν» πάνω από 68 ώρες το 2023. Στη δεύτερη θέση εμφανίζεται το εργαλείο Canva και ακολουθούν το GitHub, η εφαρμογή μετάφρασης DeepL και το Bing. Οι Ευρωπαίοι φαίνεται ότι χρησιμοποιούν τα εργαλεία αυτά περισσότερες ώρες από ό,τι οι Αμερικανοί (93 ώρες ή 11 ημέρες εργασίας), αλλά απέχουν απίστευτα από το ρεκόρ των Ινδών.

Οι εργαζόμενοι στην Ινδία χρησιμοποιούν τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για 241 ώρες κατά μέσο όρο το έτος (περίπου 30 ημέρες εργασίας), ενώ στην περίπτωση του Ηνωμένου Βασιλείου ο αντίστοιχος αριθμός είναι 150 ώρες. «Αυτή τη στιγμή βιώνουμε την άνοδο της τεχνητής νοημοσύνης. Δε βλέπουμε μόνο τη μαζική είσοδο αυτής της τεχνολογίας στην αγορά, αλλά βλέπουμε επίσης έναν αγώνα δρόμου από τα προϋπάρχοντα εργαλεία και εφαρμογές, τα οποία προσπαθούν να επωφεληθούν από την τάση, υιοθετώντας λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης, σε μια προσπάθεια να παραμείνουν επίκαιρα.

rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
Αφιέρωμα - Ορυκτές Πρώτες Ύλες, Γένους Θηλυκού
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER