Η σουηδική εταιρεία εξόρυξης Boliden αναθέτει στην Radtonics την ανάπτυξη ιδιωτικού δικτύου 5G

Η σουηδική εταιρεία εξόρυξης Boliden αναθέτει στην Radtonics την ανάπτυξη ιδιωτικού δικτύου 5G

Η σουηδική εταιρεία εξόρυξης Boliden ανέθεσε στην Radtonics την ανάπτυξη ενός ιδιωτικού δικτύου 5G στο ορυχείο της στο Garpenberg, στην κομητεία Dalarna στη Σουηδία.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Η Boliden παράγει ψευδάργυρο, χαλκό, μόλυβδο, νικέλιο, ασήμι και χρυσό σε ορυχεία στη Σουηδία, τη Φινλανδία, τη Νορβηγία και την Ιρλανδία. Το ορυχείο Garpenberg είναι «ένα από τα πιο σύγχρονα στον κόσμο», σύμφωνα με την Radtonics, στην οποία ανατέθηκε το έργο μέσα από σχετική διαγωνιστική διαδικασία.

Η Radtonics, με έδρα τη Στοκχόλμη, υποστηρίζει ότι διαθέτει «μοναδικές τεχνολογικά λύσεις, έμπειρους υπαλλήλους και συνεργατική νοοτροπία». Σύμφωνα με την εταιρεία, προσφέρει «λύσεις 4G/5G βασισμένες στην οικονομική και λειτουργική απόδοση». Η εταιρεία έχει γραφεία στη Μελβούρνη, το Σάο Πάολο και τη Λισαβόνα, καθώς και έναν αριθμό έργων Industry 4.0, διάσπαρτων σε αυτές τις αγορές. Η λύση ιδιωτικού δικτύου 4G/5G της εταιρείας βασίζεται σε μια βελτιωμένη έκδοση της βασικής λύσης δικτύου μεταφοράς πακέτων ανοιχτού κώδικα, Magma.

Η ανάπτυξη για την Boliden αφορά στη δημιουργία ενός «καναλιού επικοινωνίας για την υποστήριξη των αυτόνομων μεταφορών σε επίπεδο ορυχείου», αναφέρει σε δελτίο τύπου η Radtonics. «Το έργο στοχεύει στην ανάπτυξη μιας νέας τεχνολογίας στις αυτόνομες μεταφορές», ανέφερε η εταιρεία, σημειώνοντας ως πλεονεκτήματα την αποτελεσματικότητα, την αξιοπιστία και τη βιωσιμότητα. Δήλωσε επίσης ότι «η Boliden επέλεξε την Radtonics μετά από μια διαγωνιστική διαδικασία, όπου αξιολογήθηκαν αρκετές επιλογές 4G και 5G. Η λύση της Radtonics ήταν εκείνη που ανταποκρίθηκε καλύτερα στις αυστηρές απαιτήσεις της Boliden».

Αφιέρωμα - Κρίσιμες Ορυκτές Πρώτες Ύλες ένα στοίχημα για την Ευρώπη

Ο Patric Lind, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Radtonics, δήλωσε: «Το γεγονός ότι η Boliden επιλέγει τη Radtonics ως βιομηχανικό εταίρο 5G σε αυτό το στρατηγικά σημαντικό έργο, αποτελεί επιβεβαίωση ότι η τεχνολογία και η τεχνογνωσία μας πληρούν τις απαιτήσεις του εξορυκτικού κλάδου για αξιοπιστία και καινοτομία. Είμαστε πολύ περήφανοι και προσβλέπουμε σε μια καλή συνεργασία με την Boliden».

Η Radtonics έχει ήδη μια συμφωνία με τη σουηδική εταιρεία Fiskarheden, η οποία ανακοινώθηκε στα τέλη του 2022, για την ανάπτυξη ενός ιδιωτικού δικτύου 5G σε μονάδα στο Transtrand, επίσης στην κομητεία Dalarna. Η Fiskarheden ήταν μία από τις πρώτες εταιρείες στη Σουηδία που πήρε τοπική άδεια για μια αποκλειστική ιδιωτική εγκατάσταση 5G. «Το δίκτυο 5G θα δώσει μια λύση που θα επιτρέψει στο Fiskarheden να είναι μια από τις κορυφαίες μονάδες του είδους της στην Ευρώπη», δήλωσε η Radtonics εκείνη την εποχή.

Η εταιρεία έχει μεγάλη εστίαση στη βιομηχανική αγορά της Βραζιλίας. Διαθέτει συνεργασίες με τις βραζιλιάνικες εταιρείες τηλεπικοινωνιών Brisanet και Biazi Telecom, καθώς και με την εταιρεία «ψηφιοποίησης πεδίου» IX Serviços Digitais, που υπογράφηκαν όλες το 2021, για να «επιταχύνει την επέκταση της ασύρματης συνδεσιμότητας» στη Βραζιλία. Πέρυσι, απέκτησε τον πάροχο τεχνολογίας Code Adder, ο οποίος είχε αναπτύξει την πλατφόρμα τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών Adder.

Με πληροφορίες από rcrwireless.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER