Συνεργασία Πλαστικά Θράκης και ΜΕΒΓΑΛ για μείωση της χρήσης πλαστικού

Συνεργασία Πλαστικά Θράκης και ΜΕΒΓΑΛ για μείωση της χρήσης πλαστικού

Ο Όμιλος Πλαστικά Θράκης και η ΜΕΒΓΑΛ τα τελευταία δυο χρόνια συνεργάζονται στην υλοποίηση μιας σειράς πρωτοβουλιών και δράσεων που κάνουν πράξη την κυκλική οικονομία, στη βάση της κοινής τους δέσμευσης για την προστασία του περιβάλλοντος. Μέσα σε μόλις δύο χρόνια, οι δυο εταιρείες έχουν επιτύχει εξοικονόμηση 40 τόνων πλαστικού και διάσωση 97 τόνων χαρτιού.

Με αφετηρία τις αρχές της κυκλικής οικονομίας, οι δύο μεγάλες ελληνικές εταιρείες εφαρμόζουν πρακτικές που περιλαμβάνουν τη μείωση (reduce) των αποβλήτων, την επαναχρησιμοποίηση υλικών (reuse) και την ανακύκλωση (recycle), προωθώντας έτσι ένα περιβαλλοντικά υπεύθυνο, οικονομικά αποδοτικό και καινοτόμο για τα ελληνικά δεδομένα μοντέλο επιχειρηματικής λειτουργίας αλλά και ένα παράδειγμα βιώσιμης συνεργασίας με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Μέσα σε μόλις δύο χρόνια, οι δυο εταιρείες έχουν επιτύχει σημαντική μείωση στη χρήση πλαστικού, εξοικονομώντας 40 τόνους μέσα από την επιλογή ελαφρύτερων συσκευασιών, ενώ η επαναχρησιμοποίηση παλετοκιβωτίων είχε ως αποτέλεσμα τη διάσωση 97 τόνων χαρτιού. Επίσης, μέσω της πλατφόρμας «In the Loop», μία «πράσινη» πρωτοβουλία του Ομίλου Πλαστικά Θράκης, περισσότεροι από 30 τόνοι πλαστικών απορριμμάτων έχουν μετατραπεί σε νέα βιώσιμα προϊόντα που καλύπτουν τις ανάγκες της αγοράς.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Πλαστικά Θράκης, Δημήτρης Μαλάμος, δήλωσε σχετικά: «Η κυκλική οικονομία αποτελεί αδιαμφισβήτητα κεντρικό πυλώνα της στρατηγικής του Ομίλου Πλαστικά Θράκης, μία στρατηγική η οποία είναι ευθυγραμμισμένη με τους ευρωπαϊκούς και εθνικούς κλιματικούς και περιβαλλοντικούς στόχους. Αναγνωρίζοντας τη σημασία του ρόλου μας ως επιχειρήσεις και βιομηχανίες με σημαντική επίδραση στη χώρα, ΜΕΒΓΑΛ και Πλαστικά Θράκης έθεσαν σε εφαρμογή ένα καινοτόμο, συνεργατικό μοντέλο κυκλικής οικονομίας με πολλαπλασιαστικά οφέλη για όλους. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι που η πρωτοβουλία αυτή αποδίδει καρπούς και υλοποιείται με μακροπρόθεσμη προοπτική βιώσιμης ανάπτυξης. Από πλευράς μας, θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της κυκλικής οικονομίας, προωθώντας δράσεις και συνεργασίες που επιδρούν θετικά και ενισχύουν το κοινωνικοοικονομικό και περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα στη χώρα και διεθνώς.»

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΜΕΒΓΑΛ, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος Χατζάκος τόνισε: «Στη ΜΕΒΓΑΛ η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί βασική αξία από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής μας και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι, πριν ακόμη ο όρος «κυκλική οικονομία» μπει στη ζωή μας, ήμασταν η πρώτη εταιρεία που κατασκεύασε μονάδα συμπύκνωσης τυρογάλακτος, ώστε η διαχείριση του να είναι περιβαλλοντικά ωφέλιμη. Τα τελευταία χρόνια οι αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης αλλά και της περιβαλλοντικής, κοινωνικής και εταιρικής διακυβέρνησης (ESG) κυριαρχούν σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων και αποφάσεών μας, όπως στον τρόπο που αναπτύσσουμε νέα προϊόντα εστιάζοντας στη μείωση χρήσης υλικών, στις επενδύσεις που υλοποιούμε επιδιώκοντας μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, στην εξοικονόμηση ενέργειας, στη χρήση ανανεώσιμων πηγών και στα ερευνητικά προγράμματα που συμμετέχουμε, όπως για την επαναχρησιμοποίηση νερού. Πιστεύουμε πολύ στις συνέργειες μεταξύ εταιρειών και φορέων, ιδιαίτερα όταν αποβλέπουν στην ωφέλεια των συνανθρώπων μας, και είμαστε χαρούμενοι, που η πολύχρονη συνεργασία μας με τα Πλαστικά Θράκης επεκτάθηκε και σε περιβαλλοντικές πρακτικές, τις οποίες από κοινού εφαρμόζουμε».

Image by freepik 

Αφιέρωμα - Ημέρα ΠΕριβάλλοντος 2024
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER