Στη Σωληνουργεία Κορίνθου ανατέθηκε σύμβαση για τον αγωγό N05-A

 Στη Σωληνουργεία Κορίνθου ανατέθηκε σύμβαση για τον αγωγό N05-A

Στη Σωληνουργεία Κορίνθου ανατέθηκε σύμβαση από την ONE-Dyas B.V. για την προμήθεια σωλήνων χάλυβα συγκόλλησης υψηλής συχνότητας (HFW) για την πλατφόρμα N05-A. Η πλατφόρμα N05-A βρίσκεται στη Βόρεια Θάλασσα, περίπου 20 χιλιόμετρα βόρεια από τις εκβολές Ems.

Αυτό το υποθαλάσσιο έργο φυσικού αερίου θα λειτουργεί αποκλειστικά με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, προερχόμενες από το αιολικό πάρκο Riffgat, το οποίο συμβάλλει ενεργά στην ενεργειακή μετάβαση και στην επίτευξη των στόχων της συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα.

Το συμβόλαιο καλύπτει 16 χιλιόμετρα αγωγού διαμέτρου 20 ιντσών και πάχους 20,6mm, ο οποίος θα περιλαμβάνει εξωτερική επένδυση 3 στρώσεων πολυπροπυλενίου, αλλά και τσιμέντου. Οι σωλήνες HFW θα κατασκευαστούν και θα επενδυθούν εξωτερικά, στο εργοστάσιο της Σωληνουργείας Κορίνθου, στην Ελλάδα, και θα παραδοθούν εντός του 2023. Επιπλέον, ο αγωγός θα πιστοποιηθεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προτύπου ASME B31.12 option Β για αγωγούς υδρογόνου, υποστηρίζοντας τα σχέδια για μελλοντική μεταφορά έως και 100% υδρογόνου.

Το συγκεκριμένο έργο είναι σημαντικό στην προσπάθεια μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της παραγωγής φυσικού αερίου με την συνδρομή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, όπως τα θαλάσσια αιολικά πάρκα. Η ηλεκτρική ενέργεια από το αιολικό πάρκο θα μπορεί να μετατρέπεται σε πράσινο υδρογόνο και να μεταφέρεται μέσω των αγωγών στο χερσαίο δίκτυο.

rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER