Σωληνουργεία Κορίνθου: Δύο νέες συμβάσεις για τον αγωγό της Società Gasdotti Italia

Σωληνουργεία Κορίνθου: Δύο νέες συμβάσεις για τον αγωγό της Società Gasdotti Italia

Η Cenergy Holdings ανακοίνωσε ότι η Σωληνουργεία Κορίνθου, ο κλάδος σωλήνων χάλυβα της, ανέλαβε δυο συμβάσεις αξίας άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή και προμήθεια 82χλμ. σωλήνων χάλυβα ευθείας ραφής υψίσυχνης συγκόλλησης (HFW) για την ανάπτυξη δικτύου αγωγών φυσικού αερίου της Società Gasdotti Italia (SGI) στη νότια Ιταλία.

Η πρώτη σύμβαση, περίπου 12χλμ. σωλήνα DN 350, αφορά την αντικατάσταση τμήματος του αγωγού φυσικού αερίου Larino-Colleferro που συνδέει το τμήμα της Αδριατικής του δικτύου SGI με το τμήμα της Τυρρηνίας. Η δεύτερη σύμβαση, αφορά την προμήθεια περίπου 70χλμ. σωλήνα DN 300 και την κατασκευή ενός νέου τμήματος του δικτύου, που ονομάζεται «Lucera-San Paolo di Civitate» στην περιοχή της Απουλίας, κατάλληλο για την παραγωγή και έγχυση βιομεθανίου στο δίκτυο. Οι αγωγοί και των δύο συμβάσεων, θα είναι πιστοποιημένοι για μεταφορά έως και 100% υδρογόνου.

Η Σωληνουργεία Κορίνθου χρησιμοποιεί τεχνολογία και υποδομές αιχμής, παρέχοντας λύσεις για πιστοποίηση υδρογόνου νέων αγωγών, προκειμένου οι σωλήνες που παράγονται σήμερα και εγκαθίστανται στο σημερινό δίκτυο φυσικού αερίου να καλύπτουν το ενεργειακό μείγμα του αύριο. Οι σωλήνες θα κατασκευαστούν στις εγκαταστάσεις της Σωληνουργεία Κορίνθου και θα περιλαμβάνουν εξωτερική επένδυση τριών στρώσεων πολυαιθυλενίου, καθώς και εσωτερική, εποξική επένδυση, που θα εφαρμοστεί στον ίδιο χώρο με την κατασκευή σωλήνων, στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Θίσβη Βοιωτίας. Πρόκειται για τις πιο πρόσφατες αναθέσεις στη Σωληνουργεία Κορίνθου, από τη SGI, με τη βοήθεια του Ιταλού επιχειρηματικού της εταίρου PIPEX, και βασίζεται στη μακρόχρονη επιτυχή συνεργασία και υλοποίηση παρόμοιων έργων.

rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER