Σε λειτουργία έθεσε ο ΑΔΜΗΕ την αναβαθμισμένη ηλεκτρική διασύνδεση Ακτίου-Πρέβεζας

Σε λειτουργία έθεσε ο ΑΔΜΗΕ την αναβαθμισμένη ηλεκτρική διασύνδεση Ακτίου-Πρέβεζας

Ένα σημαντικό έργο για την ενίσχυση του Συστήματος Μεταφοράς στη Δυτική Ελλάδα ολοκλήρωσε ο ΑΔΜΗΕ, καθώς τέθηκε επιτυχώς σε πλήρη λειτουργία η αναβαθμισμένη υποβρύχια και υπόγεια καλωδιακή γραμμή Υψηλής Τάσης 150 kV που συνδέει το Άκτιο με την Πρέβεζα.

Προκειμένου να ενισχύσει την ασφαλή ηλεκτροδότηση της περιοχής, ο ΑΔΜΗΕ επιτάχυνε κατά ένα έτος την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, προχωρώντας έγκαιρα στην αντικατάσταση της παλαιωμένης ηλεκτρικής διασύνδεσης που λειτουργούσε αδιάλειπτα επί τουλάχιστον τρεις δεκαετίες, ηλεκτροδοτώντας τη Βιομηχανική Περιοχή της Πρέβεζας μέσω του Υποσταθμού Ακτίου.

Το έργο, ύψους 6,2 εκατ. ευρώ, αναμένεται να βελτιώσει περαιτέρω την ευστάθεια του Συστήματος, να ενισχύσει την ασφάλεια τροφοδοσίας των καταναλωτών και να αυξήσει την ικανότητα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στη Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια Νησιά. Για την αναβάθμιση της διασύνδεσης χρησιμοποιήθηκε τριπολικό καλώδιο χαλκού 150 kV εναλλασσόμενου ρεύματος με ικανότητα μεταφοράς 200 MVA.

Το υποβρύχιο και το υπόγειο καλωδιακό τμήμα, συνδυασμένου μήκους περίπου 7 χλμ., έχουν επίσης ενσωματωμένες οπτικές ίνες, μέσω των οποίων εξασφαλίζεται ο απομακρυσμένος έλεγχος και η απαραίτητη επικοινωνία με τα Κέντρα Ελέγχου Ενέργειας σε όλη την Ελλάδα. Σημειώνεται ότι για το έργο συνολικά χρησιμοποιήθηκε εξοπλισμός νέας τεχνολογίας με αυξημένη αξιοπιστία, μεγαλύτερη αντοχή σε διάφορες λειτουργικές συνθήκες και μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Must Reads

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης δήλωσε: «Στον ΑΔΜΗΕ συνεχίζουμε με το επενδυτικό μας πρόγραμμα να στηρίζουμε με συνέπεια τον ενεργειακό μετασχηματισμό της χώρας, αναπτύσσοντας και εκσυγχρονίζοντας διαρκώς το Σύστημα Μεταφοράς. Η αναβάθμιση της διασύνδεσης Ακτίου-Πρέβεζας εντάσσεται σε μία σειρά έργων που θα ολοκληρώσουμε με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα μέσα στην επόμενη πενταετία, θωρακίζοντας τις πλέον κρίσιμες ηλεκτρικές υποδομές στη Δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου».

rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER