Ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ επιταχύνει τη στρατηγική καινοτομίας του μέσα από επενδύσεις σε πράσινες τεχνολογίες με εφαρμογή στον κατασκευαστικό κλάδο και συνεργασίες σε όλο το εύρος του οικοσυστήματος. Πρόσφατα, ο Όμιλος επένδυσε στη Zacua Ventures και επέκτεινε την επένδυση του στη Rondo.
Ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ ανακοίνωσε πρωτοβουλία Venture Capital στοχεύοντας να επενδύσει έως $40 εκατ. μεσοπρόθεσμα και να συνάψει συνεργασίες για την ενίσχυση της αναπτυξιακής του στρατηγικής. Στο πλαίσιο του στόχου του να είναι από τους πρώτους που θα ενημερώνονται για νέες τεχνολογίες που αλλάζουν τα δεδομένα, ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ προχώρησε σε επένδυση στη Zacua Ventures, ένα παγκόσμιο venture fund που επικεντρώνεται σε αρχικού σταδίου νεοφυείς επιχειρήσεις με αντικείμενο τη βιώσιμη κατασκευή και το οικιστικό περιβάλλον.
Επιπλέον, ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ αύξησε την υπάρχουσα επένδυση του στη Rondo Energy, μια νεοφυή επιχείρηση με έδρα τις ΗΠΑ, που πρωτοπορεί στις βιομηχανικές λύσεις θερμότητας με ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα. Οι εν λόγω επενδύσεις ευθυγραμμίζονται με το στόχο του Ομίλου να συνεχίσει να εντάσσει καινοτόμα προϊόντα, υλικά και υπηρεσίες στη λειτουργία του αλλά και στο χαρτοφυλάκιο λύσεων του, προωθώντας την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα του και επιταχύνοντας την επίτευξη των στόχων του που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα και την ψηφιοποίηση.
Ο Λεωνίδας Κανελλόπουλος, Διευθυντής Βιώσιμης Ανάπτυξης και Καινοτομίας του Ομίλου ΤΙΤΑΝ, σχολίασε: «Η δέσμευση μας να αγκαλιάζουμε την καινοτομία και τις φρέσκες ιδέες είναι σταθερή και αδιαπραγμάτευτη. Δουλεύοντας με νεοφυείς επιχειρήσεις με αντικείμενο τις κατασκευές (ConTech) και την πράσινη τεχνολογία (GreenTech), μέσω άμεσων και έμμεσων επενδύσεων, καθώς και συνεργασιών, σκοπεύουμε να συνάψουμε περισσότερες συνεργασίες στον κλάδο».
Επένδυση στη Zacua Ventures
Η επένδυση του Ομίλου ΤΙΤΑΝ στη Zacua Ventures πηγάζει από ένα κοινό όραμα βιωσιμότητας στις κατασκευές. Η ανάπτυξη πρωτοποριακών οικοδομικών υλικών με ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα, η βελτιστοποίηση και η αυτοματοποίηση των διαδικασιών παραγωγής και η κεφαλαιοποίηση των δυνατοτήτων της τέταρτης επανάστασης στις κατασκευές (Construction 4.0) είναι μερικά μόνο παραδείγματα τομέων κοινού ενδιαφέροντος για τον Όμιλο ΤΙΤΑΝ και τη Zacua Ventures.
Η συνεργασία επιτρέπει στον Όμιλο ΤΙΤΑΝ να συνδεθεί με τις εταιρίες του χαρτοφυλακίου της Zacua, αποκτώντας πρόσβαση σε καινοτόμες τεχνολογίες και γνώση για τις τάσεις που αναδύονται. Οι εταιρίες του χαρτοφυλακίου της Zacua, από την άλλη, επωφελούνται από την τεχνογνωσία, τους πόρους και το δίκτυο πελατών του ΤΙΤΑΝ, καθώς και από υποστήριξη για τη μετάβαση τους σε μεγαλύτερης κλίμακας παραγωγή και διανομή.
Επέκταση της επένδυσης στη Rondo
Η ενίσχυση της υποστήριξης του Ομίλου ΤΙΤΑΝ προς τη Rondo υπογραμμίζει τη δέσμευση του σε επόμενης γενιάς λύσεις παραγωγής θερμότητας ως μέρος της στρατηγικής του για ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα. Στο επίκεντρο της συνεργασίας βρίσκεται η ανάπτυξη ιδεών για την απεξάρτηση της βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής τσιμέντου, από τον άνθρακα.
Ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ εισφέρει τη βαθιά του γνώση για τη βιομηχανία και την τεχνογνωσία του γύρω από τη βιώσιμη παραγωγή που αξιοποιεί την ψηφιακή τεχνολογία και η Rondo συνεισφέρει τη μοναδική της καινοτομία στη μείωση των εκπομπών CO₂ της βιομηχανίας και το ισχυρό παγκόσμιο οικοσύστημα της από εταίρους. Κεντρική σημασία σε αυτήν τη συνεργασία έχει η μπαταρία θερμότητας (Heat Battery) της Rondo. Η συγκεκριμένη τεχνολογία δεσμεύει ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές και παράγει συνεχή, υψηλής θερμοκρασίας θερμότητα, μειώνοντας σημαντικά τις εκπομπές από την κατανάλωση ορυκτών καυσίμων.
Ως αποτέλεσμα, η μπαταρία θερμότητας της Rondo μπορεί να γίνει βασικό στοιχείο των πρωτοποριακών, εντάσεως ενέργειας διεργασιών για την μείωση των εκπομπών CO₂, όπως η δέσμευση άνθρακα, η παραγωγή πράσινου υδρογόνου και η μετατροπή του δεσμευμένου διοξειδίου του άνθρακα. Με αποδοτικότητα διπλάσια από εκείνη του υδρογόνου με λιγότερο από το μισό κόστος, η μπαταρία θερμότητας της Rondo έχει υψηλές προοπτικές παραγωγής και διάθεσης σε μεγαλύτερη κλίμακα, που καθιστούν το κόστος της ανταγωνιστικό σε σχέση με τις τρέχουσες μεθόδους αποθήκευσης ενέργειας.