Ο Όμιλος Sunlight επενδύει στη βιωσιμότητα μέσω της εξαγοράς της Ubatt

Ο Όμιλος Sunlight επενδύει στη βιωσιμότητα μέσω της εξαγοράς της Ubatt

Η Sunlight Group, μέλος του διεθνούς επενδυτικού ομίλου Olympia, η οποία κατείχε ήδη το 50% της Ubatt GmbH, προχώρησε στην εξαγορά του υπόλοιπου 50%. Η Sunlight στοχεύει στην επέκταση της στην παγκόσμια αγορά ανακύκλωσης μπαταριών αλλά και στην εδραίωση της στην αγορά ΑΠΕ της Γερμανίας. Η εξαγορά θα πραγματοποιηθεί μέσω της Sunlight Recycling, θυγατρικής της Sunlight Group, υπό την προϋπόθεση της έγκρισης της εξαγοράς από τις αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού στις οποίες υπόκειται η λήψη της επίσημης απόφασης.

Η εξαγορά της Ubatt σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο για την εδραίωση της θέσης της Sunlight στην παγκόσμια αγορά και επιβεβαιώνει ότι η συλλογή και ανακύκλωση χρησιμοποιημένων μπαταριών λιθίου και μολύβδου αποτελεί έναν από τους στρατηγικούς πυλώνες της δραστηριότητας της εταιρείας. Η δραστηριότητα της εταιρείας περιλαμβάνει επίσης στόχους σχετικούς με την βιομηχανική ηλεκτροκίνηση, την ανάπτυξη και κατασκευή στοιχείων ιόντων λιθίου σε κλίμακα gigafactory, την καθετοποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας σε στρατηγικά εξαρτήματα, κ.α. το καθένα σε διαφορετικό στάδιο ωριμότητας.

Από την πλευρά της, η Ubatt GmbH υπήρξε βασικός παίκτης στην εφαρμογή καινοτόμων, φιλικών προς το περιβάλλον, πρακτικών ανακύκλωσης. Η εταιρεία συλλέγει περισσότερους από 58.000 τόνους χρησιμοποιημένων μπαταριών, τόσο μολύβδου όσο και λιθίου, σε ετήσια βάση. 

Must Reads
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER