LG: Νέα μονάδα στις ΗΠΑ για παραγωγή φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων

LG: Νέα μονάδα στις ΗΠΑ για παραγωγή φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων

Η νέα μονάδα της LG, επιφάνειας 5.500 τ.μ., κατασκευάστηκε στο Fort Worth του Τέξας και έχει ως κύριο αντικείμενο την παραγωγή φορτιστών για την αγορά της Βόρειας Αμερικής. Η μονάδα, η οποία αναμένεται να έχει ετήσια δυναμικότητα άνω των 10.000 φορτιστών, αποτελεί την πρώτη μονάδα παραγωγής φορτιστών EV της LG εκτός της Νότιας Κορέας, όπου η εταιρεία άνοιξε το 2023 μια μονάδα υπό τη θυγατρική της εταιρεία HiEV Charger.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Η μονάδα θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα υποστηρίξει την ανάπτυξη της υποδομής φόρτισης EV των ΗΠΑ. Η LG επέλεξε να κατασκευάσει το εργοστάσιο παραγωγής φορτιστών EV στο Τέξας για πολλούς, στρατηγικούς λόγους αλλά και λόγω της δυνατότητας αξιοποίησης υφιστάμενων εγκαταστάσεων. Η Πολιτεία διαθέτει επίσης εξαιρετικά δίκτυα logistics και μεταφορών και φιλοξενεί σημαντικές δραστηριότητες για εταιρείες σε κλάδους που εκτείνονται από την αυτοκινητοβιομηχανία έως τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

Στην ειδική τελετή εγκαινίων της μονάδας, παρευρέθηκε ο δήμαρχος του Fort Worth, Mattie Parker και άλλοι αξιωματούχοι μαζί με τα ανώτερα στελέχη της LG Electronics, Alec Jang, Πρόεδρο της LG Electronics Business Solutions Company, H.K. Suh, επικεφαλής σε θέματα φόρτισης και Nicolas Min, Πρόεδρο της LG Business Solutions USA.

«Η μονάδα στο Τέξας εντάσσεται στην αναπτυξιακή στρατηγική της LG, υποστηρίζοντας τη μετατροπή της εταιρείας σε εταιρεία έξυπνων λύσεων», δήλωσε ο Πρόεδρος Jang, σηματοδοτώντας την έναρξη της παραγωγής φορτιστών EV για την αγορά της Βόρειας Αμερικής. «Η LG θα αξιοποιήσει την αξιοπιστία και την αδιαπραγμάτευτη ποιότητα των φορτιστών της, των υπηρεσιών συντήρησης και των δυνατοτήτων κάθετων πωλήσεων με στόχο να γίνει ηγέτης στον κλάδο φόρτισης EV σε όλο τον κόσμο».

Ο δήμαρχος Parker επικρότησε τη μακρόχρονη παρουσία και υποστήριξη που παρέχει η LG στην κοινότητα του Fort Worth και υπογράμμισε τη σημασία του νέου εργοστασίου. «Αυτή είναι μια εξαιρετική μέρα για το Fort Worth. Η LG, αυτός ο παγκόσμιος ηγέτης καινοτομίας επιλέγει να δημιουργήσει τη μονάδα της στην Αμερική και νέες θέσεις εργασίας εδώ. Είμαστε υπερήφανοι που γνωρίζουμε ότι οι προηγμένοι σταθμοί φόρτισης EV της LG που θα αναπτυχθούν σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες θα κατασκευαστούν ακριβώς εδώ στο Fort Worth».

Η μονάδα θα χρησιμοποιεί 100% πράσινη ενέργεια και θα ενισχύσει τη δέσμευση της LG να λειτουργεί ως κόμβος καινοτομίας στην περιοχή. «Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα στον οδικό χάρτη της LG για την υποστήριξη της ηλεκτροκίνησης των ΗΠΑ κάνοντας την υποδομή φόρτισης EV εξυπνότερη, πιο προσιτή και πιο κερδοφόρα», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της LG Business Solutions USA Michael Kosla. Ο Kosla ανέφερε επίσης ότι οι φορτιστές EV Level 2 και Level 3 που θα παράγονται σε αυτή τη μονάδα «θα προσφέρουν νέες ευκαιρίες για επιχειρήσεις, δήμους και άλλους δημόσιους χώρους για να υποστηρίξουν την ηλεκτροδότηση της Αμερικής με ανεξάρτητους και λειτουργικούς σταθμούς φόρτισης που δημιουργούν νέες ροές εσόδων, πρόσθετο μάρκετινγκ και ευκαιρίες για διαφοροποίηση εσόδων σε σχέση με ανταγωνιστικές επιχειρήσεις».

rawmathub.gr linkedin newsletter subscription

Γνωρίζοντας ότι οι ΗΠΑ χρειάζονται εκατοντάδες χιλιάδες νέους φορτιστές Level 2 και Level 3 για να υποστηρίξουν τον αυξανόμενο αριθμό ηλεκτρικών οχημάτων που κινούνται στους δρόμους, «η LG έχει αναπτύξει σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων που λειτουργούν από ιδιώτες έτσι ώστε ξενοδοχεία, εστιατόρια, χώροι εκδηλώσεων, δημοτικά κτίρια και άλλες τοποθεσίες να έχουν τη δυνατότητα να ορίζουν τις δικές τους τιμές και να εξασφαλίζουν επαρκή χωρητικότητα για να ανταποκρίνονται στις τοπικές απαιτήσεις», εξηγεί με τον Kosla. 

Τα πρώτα προϊόντα που συναρμολογούνται στο Fort Worth είναι οι φορτιστές AC Level 2 με δυνατότητα διαχείρισης φορτίου και μεταβλητές ρυθμίσεις ρεύματος που επιτρέπουν 11 kW ισχύος εξόδου μέσω μιας τυπικής υποδοχής SAE J1772. Ο φορτιστής εναλλασσόμενου ρεύματος Level 2 θα σχεδιαστεί για απλή τοποθέτηση σε τοίχο με μια προαιρετική βάση που επιτρέπει την τοποθέτηση οπουδήποτε.

Το μοντέλο EVW011SK-SN έχει πιστοποιηθεί με το Πρότυπο UL2594 για τον εξοπλισμό προμήθειας ηλεκτρικών οχημάτων από την UL Solutions και το ENERGY STAR®, το αξιόπιστο πρότυπο ενέργειας και απόδοσης της Υπηρεσίας Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ. Από την ερχόμενη άνοιξη, η μονάδα θα συναρμολογήσει τον πρώτο φορτιστή DC Level 3 της LG, ένα μοντέλο stand-type με συνδεδεμένο Power Bank που παρέχει γρήγορη φόρτιση έως και 175 kW μέσω υποδοχών CCS1 και NACS.

Το μοντέλο Level 3 θα διαθέτει μια μεγάλη εξωτερική οθόνη αφής LCD που μπορεί να εξυπηρετήσει πολλαπλές λειτουργίες για διάφορους ιδιοκτήτες και περιπτώσεις χρήσης, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας επιπλέον εσόδων μέσω πωλήσεων διαφημίσεων. Επιπλέον, οι εξαιρετικά γρήγοροι φορτιστές 350 kW πρόκειται να μπουν σε γραμμή παραγωγής αργότερα αλλά μέσα στο 2024. 

Η LG σκοπεύει να αξιοποιήσει τις διαφορετικές ανάγκες φόρτισης EV διαφόρων επιχειρήσεων και εγκαταστάσεων, όπως ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα, καταστήματα λιανικής πώλησης και πρατήρια καυσίμων, για να ενισχύσει τη μελλοντική της ανάπτυξη. Η B2B εμπειρία της LG στους τομείς της ξενοδοχειακής τηλεόρασης και της ψηφιακής σήμανσης στις ΗΠΑ παρέχει πολύτιμες γνώσεις που αναμένεται να βοηθήσουν στην επέκταση της επιχείρησης λύσεων φόρτισης EV στις ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από lg.com 

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
Must Reads
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER