Κυβερνοεπίθεση εξαναγκάζει καναδική εξορυκτική εταιρεία να διακόψει τις εργασίες της

Κυβερνοεπίθεση εξαναγκάζει καναδική εξορυκτική εταιρεία να διακόψει τις εργασίες της

Η καναδική Copper Mountain Mining Corporation (CMMC) διέκοψε ορισμένες λειτουργίες της την περασμένη εβδομάδα αφού έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης με τη χρήση ransomware.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Τορόντο εταιρεία, κατέχει το μεγαλύτερο μέρος του ορυχείου Copper Mountain που βρίσκεται στη νότια Βρετανική Κολομβία και παράγει κατά μέσο όρο 50 χιλιάδες τόνους χαλκού ετησίως.

Σε σχετική ανακοίνωση στον ιστότοπό της, η CMMC ανέφερε τη διακοπή λειτουργίας ορισμένων συστημάτων της, συμπεριλαμβανομένης της μεταλλουργικής μονάδας, αφού έπεσε θύμα επίθεσης μέσω ransomware στις 27 Δεκεμβρίου 2022.

«Η εταιρεία διατηρεί κάποιες μεμονωμένες λειτουργίες και έχει μεταβεί σε μη αυτοματοποιημένες διαδικασίες, όπου είναι δυνατόν, ενώ οι εγκαταστάσεις μεταλλουργίας έχουν κλείσει προληπτικά για να προσδιοριστεί η επίδραση της κυβερνοεπίθεσης στα συστήματα ελέγχου», δήλωσε η CMMC.

Η εξορυκτική εταιρεία ανέφερε ότι εφάρμοσε συστήματα και πρωτόκολλα διαχείρισης κινδύνου αμέσως μετά την ανακάλυψη της κυβερνοεπίθεσης και ότι οι αρμόδιες αρχές βοηθούν στην έρευνα. «Δεν υπήρξαν περιστατικά ασφάλειας ή περιβαλλοντικών επιπτώσεων ως αποτέλεσμα της επίθεσης», δήλωσε η CMMC.

Η εταιρεία δεν έχει μοιραστεί πληροφορίες σχετικά με τον τύπο του ransomware που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση, ούτε για τον τρόπο με τον οποίο οι εισβολείς παραβίασαν τα συστήματά της. Ωστόσο, σύμφωνα με μια έκθεση της BleepingComputer, κλεμμένα διαπιστευτήρια προσβασης που διακινούνται στο dark web ενδέχεται να έχουν χρησιμοποιηθεί για την κυβερνοεπίθεση.

Με πληροφορίες από securityweek.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
Αφιέρωμα - Ορυκτές Πρώτες Ύλες, Γένους Θηλυκού
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER