Ιταλία: Υπογραφή ενός από τα μεγαλύτερα PPAs από τις EDP Renewables και P&G

Ιταλία: Υπογραφή ενός από τα μεγαλύτερα PPAs από τις EDP Renewables και P&G

Η EDP Renewables (EDPR), η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στον κόσμο, και η Procter & Gamble Company, διεθνής εταιρεία προϊόντων ευρείας κατανάλωσης που ειδικεύεται σε ένα ευρύ φάσμα προϊόντων προσωπικής φροντίδας και υγιεινής, υπέγραψαν μία από τις μεγαλύτερες συμφωνίες PPA στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ιταλία.

Η συμφωνία επιτρέπει στην P&G να αξιοποιήσει ένα σημαντικό μέρος της ενέργειας που παράγεται από αυτό το έργο, που διαθέτει συνολική δυναμικότητα ύψους 142 MWp, στην κεντρική ιταλική περιφέρεια του Λάτσιο. Η κατασκευή των ηλιακών έργων θα ξεκινήσει πριν από το καλοκαίρι και αναμένεται να λειτουργήσει μέχρι το τέλος του 2023. Το έργο θα αποτελέσει το πρώτο ηλιακό σύμπλεγμα της EDPR στην Ιταλία, όπου η εταιρεία έχει ήδη εγκαταστήσει περισσότερα από 520 MW αιολικής ισχύος. Τα φωτοβολταϊκά έργα θα παράγουν από κοινού περισσότερες από 210 GWh ανανεώσιμης ενέργειας ετησίως.

Αυτή η παραγωγή ενέργειας, με την αξιοποίηση του ηλίου, θα αποτρέψει την εκπομπή περίπου 52 χιλιάδων τόνων εκπομπών CO2 στην ατμόσφαιρα ετησίως. Επιπλέον, μέσω της συμφωνίας, η EDPR και η P&G ενισχύουν τη συνεργασία τους που ξεκίνησε το 2021, όταν οι δύο εταιρείες υπέγραψαν PPA στην Ισπανία για ένα χαρτοφυλάκιο αιολικών και ηλιακών συστημάτων 127,5 MW, το οποίο θα αρχίσει να λειτουργεί εντός του έτους.

Αφιέρωμα - Ορυκτές Πρώτες Ύλες, Γένους Θηλυκού

«Είμαστε υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε και πάλι με την Procter & Gamble προκειμένου να επιταχύνουμε περαιτέρω την ενεργειακή μετάβαση. Υπογράφοντας ένα από τα μεγαλύτερα εταιρικά PPAs στην Ιταλία, συμβάλλουμε σε μια πιο πράσινη οικονομία με πρόσθετη ανανεώσιμη ενέργεια, αλλά και με κοινωνικές και περιβαλλοντικές επενδύσεις στην περιοχή του Λάτσιο. Στην EDPR θα συνεχίσουμε τη δέσμευση μας να αναπτύξουμε μια δίκαιη ενεργειακή μετάβαση στην Ιταλία, παρέχοντας καθαρή ενέργεια σε περισσότερους ανθρώπους.», υπογράμμισε ο Roberto Pasqua, Εκτελεστικός Διευθυντής South&East EU και Γενικός Διευθυντής στην Ιταλία για την EDP Renewables.

Η EDP Renewables εισήλθε στην ιταλική αγορά το 2010 και το πρώτο της αιολικό πάρκο άρχισε να λειτουργεί το 2012. Η EDPR έχει την έδρα της στο Μιλάνο, διαθέτει δύο περιφερειακά γραφεία στο Μπάρι και στην Ποτέντσα και έχει εγκαταστήσει αιολικά πάρκα σε ολόκληρη τη χώρα. Η εταιρεία έχει δεσμευτεί στο να διαφοροποιήσει τις τεχνολογίες της με ιδιαίτερη έμφαση στην ηλιακή ενέργεια.

Με τη νέα αυτή συμφωνία, η EDPR έχει πλέον εξασφαλίσει περίπου το 44% από τα περίπου 17 GW που είναι ο στόχος προσθήκης δυναμικότητας σε παγκόσμιο επίπεδο για την περίοδο 2023-26. Τους πρώτους τρεις μήνες του 2023, η EDP Renewables έχει αγγίξει περίπου τα 14,8 GW ισχύος σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και έχει παράγει περίπου 10,2 TWh ενέργειας παγκοσμίως, σημειώνοντας αύξηση 11% σε ετήσια βάση, λόγω της γεωγραφικής και τεχνολογικής διαφοροποίησης.

Με πληροφορίες από energyin.gr

rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER