Ημέρα Ασφάλειας στο χώρο εργασίας για τη Cenergy Holdings

Ημέρα Ασφάλειας στο χώρο εργασίας για τη Cenergy Holdings

Η Cenergy Holdings γιόρτασε με επιτυχία την έβδομη συνεχόμενη «Ημέρα Ασφάλειας» την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023, σε όλες τις παραγωγικές της εγκαταστάσεις στην Ελλάδα και τη Ρουμανία. Αυτή η ετήσια εκδήλωση, αποτελεί βασικό στοιχείο της δέσμευσης της εταιρείας για την ασφάλεια και εστιάζει στην καλλιέργεια μιας κουλτούρας ασφάλειας μεταξύ των ανθρώπων της.

Η Hellenic Cables και η Σωληνουργεία Κορίνθου, οι δύο θυγατρικές της Cenergy Holdings που δραστηριοποιούνται στους τομείς των καλωδίων και των σωλήνων χάλυβα αντίστοιχα, έχουν δώσει ιδιαίτερη έμφαση σε αυτή την πρωτοβουλία. Πρωταρχικός στόχος της «Ημέρας Ασφάλειας» είναι η ενημέρωση των εργαζομένων και η ευαισθητοποίηση σχετικά με στοχευμένα θέματα υγείας και ασφάλειας, καθώς και η αναγνώριση και επιβράβευση των σημαντικών προτάσεών τους για την ενίσχυση της ασφάλειας στο χώρο εργασίας.

Η Cenergy Holdings έχει αποδείξει τη δέσμευση της στην ασφάλεια αξιολογώντας τις μονάδες παραγωγής της και πραγματοποιώντας εκτεταμένα προγράμματα εκπαίδευσης για το προσωπικό της. Σε συνεργασία με την DuPont Sustainable Solutions, έναν παγκόσμιο ηγέτη στην καθιέρωση μιας κουλτούρας ασφάλειας, η εταιρεία εργάστηκε επιμελώς καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023 για να ενσωματώσει την ασφάλεια ως βασική της αξία.

Η διαμόρφωση και η διατήρηση μιας κουλτούρας ασφάλειας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την Cenergy Holdings. Για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων, ο οργανισμός έχει αναπτύξει και εφαρμόσει διάφορες πρωτοβουλίες, οι οποίες έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές στα εργοστάσια παραγωγής καλωδίων στην Κόρινθο, Θήβα, Οινόφυτα και Βουκουρέστι της Ρουμανίας, καθώς και στο εργοστάσιο σωλήνων χάλυβα στη Θίσβη.

Μερικές από αυτές τις πρωτοβουλίες περιλαμβάνουν τους Χρυσούς Κανόνες Ασφαλείας, τις Μελέτες Εκτίμησης Επαγγελματικού Κινδύνου, τα συστήματα ασφάλισης-απασφάλισης εξοπλισμού (LOTO), τα συστήματα για την προστασία από περιστρεφόμενα μέρη (Zero Access) καθώς και οι διαδικασίες ασφαλούς συμπεριφοράς στις θέσεις εργασίας.

Ο Αλέξης Αλεξίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Cenergy Holdings, δήλωσε: «Είμαι χαρούμενος που για έβδομη συνεχή χρονιά, η Cenergy Holdings υλοποίησε με επιτυχία την «Ημέρα Ασφάλειας» την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου. Η δέσμευση μας για την προώθηση μιας κουλτούρας ασφάλειας παραμένει σταθερή και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην εκπαίδευση, στις καινοτόμες πρωτοβουλίες ασφάλειας και στην αφοσίωση ως προς την επίτευξη μηδενικών ατυχημάτων στο χώρο εργασίας».

Ο Ηλίας Μπεκίρος, Γενικός Διευθυντής της Σωληνουργεία Κορίνθου, σημείωσε: «Οι εργαζόμενοι μας είναι η καρδιά αυτού του οργανισμού και η ευημερία τους είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Η υγεία όλων των εργαζομένων έχει ιδιαίτερη σημασία γι αυτό ενθαρρύνουμε την ανοιχτή επικοινωνία για τυχόν ανησυχίες ή προτάσεις σχετικά με την ασφάλεια. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα χώρο εργασίας όπου κάθε μέλος της ομάδας μας να αισθάνεται ασφάλεια και υποστήριξη. Πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι η ασφάλεια είναι συλλογική ευθύνη και όλοι διαδραματίζουμε καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση της».

Ο Κωνσταντίνος Σαββάκης, Γενικός Διευθυντής της Hellenic Cables, πρόσθεσε: «Η ασφάλεια δεν είναι προνόμιο λίγων αλλά ευθύνη όλων. Σήμερα επιβεβαιώνουμε την δέσμευση μας να αλλάξουμε τις συνήθειες, τις προτεραιότητες και τις συμπεριφορές μας για να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον, προστατεύοντας τον εαυτό μας και τους αγαπημένους μας».

rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER