Η Volkswagen συζητά με την Ινδονησία για πρώτες ύλες μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων

Η Volkswagen συζητά με την Ινδονησία για πρώτες ύλες μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen AG συμμετέχει σε ομάδα εταιρειών που συζητά με την κυβέρνηση της Ινδονησίας σχετικά με την ανάπτυξη αλυσίδας εφοδιασμού για μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων, ανέφερε σε δήλωση της η κυβέρνηση της Ινδονησίας.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Ο πρόεδρος της χώρας Joko Widodo και ο υπουργός επενδύσεων Bahlil Lahadalia είπαν ότι συναντήθηκαν με εκπροσώπους της Volkswagen, της γερμανικής εταιρείας χημικών BASF SE και της γαλλικής εταιρείας εξόρυξης Eramet SA για να συζητήσουν μια επένδυση «για ένα οικοσύστημα πρώτων υλών μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα» στην επαρχία North Maluku της χώρας.

Η Volkswagen από την πλευρά της αναφέρει ότι η PowerCo, η θυγατρική της με δραστηριότητα την παραγωγή μπαταριών, διεξάγει συνομιλίες σε παγκόσμιο επίπεδο, συμπεριλαμβανομένης της Ινδονησίας, για τη μείωση του κινδύνου εφοδιασμού πρώτων υλών για μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων.

«Προς το παρόν, οι συζητήσεις βρίσκονται σε διερευνητικό στάδιο», ανέφερε η Volkswagen. «Η Ινδονησία είναι μια σημαντική και ενδιαφέρουσα χώρα όσον αφορά τις πρώτες ύλες. Έχουμε πραγματοποιήσει θετικές επαφές με την κυβέρνηση και τους τοπικούς προμηθευτές».

Η BASF και η Eramet επιβεβαίωσαν ότι εξετάζουν την πιθανότητα κατασκευής μιας υδρομεταλλουργικής μονάδας στην Ινδονησία για την παραγωγή προϊόντων κοβαλτίου και νικελίου ποιότητας για χρήση σε μπαταρίες, αλλά καμία επένδυση δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα επίσημα. Η BASF δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα για την πραγματοποίηση της επένδυσης, ενώ η Eramet είπε ότι θα αποφασίσει σχετικά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Με πληροφορίες από marketwatch.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
Αφιέρωμα - Κρίσιμες Ορυκτές Πρώτες Ύλες ένα στοίχημα για την Ευρώπη
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER