Η Τουρκία δεσμεύεται να ενισχύσει τους δεσμούς με τη Βενεζουέλα σε θέματα ενέργειας και εξόρυξης

Η Τουρκία δεσμεύεται να ενισχύσει τους δεσμούς με τη Βενεζουέλα σε θέματα ενέργειας και εξόρυξης

Η Άγκυρα σκοπεύει να επεκτείνει περαιτέρω τις σχέσεις με τη Βενεζουέλα μέσω κατάλληλων συνεργασιών, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Alparslan Bayraktar, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Καράκας. Ο Alparslan Bayraktar δεσμεύτηκε να εμβαθύνει τη συνεργασία με τη Βενεζουέλα ειδικά στον τομέα της ενέργειας και στην εξόρυξη μετά από συνάντηση με τον πρόεδρο της πλούσιας σε πετρέλαιο χώρας, Nicolas Maduro.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

«Στόχος μας θα είναι να επεκτείνουμε περαιτέρω τις σχέσεις μας, οι οποίες είναι χτισμένες σε γερά θεμέλια, με τις συνεργασίες μας στους τομείς της ενέργειας και της εξόρυξης. Ως αποτέλεσμα των επίσημων επισκέψεων υπό την ηγεσία των προέδρων της Τουρκίας και της Βενεζουέλας, οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν περάσει σε διαφορετική διάσταση», πρόσθεσε ο Bayraktar.

Νωρίτερα, ο Bayraktar είχε συνομιλίες με άλλους ανώτερους αξιωματούχους στη χώρα της Νότιας Αμερικής. Ως αποτέλεσμα, υπέγραψε δύο ξεχωριστά μνημόνια κατανόησης στους τομείς του πετρελαίου, του φυσικού αερίου και της εξόρυξης με τον υπουργό Πετρελαίου της Βενεζουέλας Pedro Rafael Tellechea Ruiz και τον υπουργό Ανάπτυξης Ορυχείων William Serantes Pinto.

«Ελπίζω ότι τα μνημόνια που υπογράφηκαν θα παράγουν αποτελέσματα που θα εμβαθύνουν περαιτέρω τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών», τόνισε ο Bayraktar.

Με πληροφορίες από aa.com.tr

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
Αφιέρωμα - Κρίσιμες Ορυκτές Πρώτες Ύλες ένα στοίχημα για την Ευρώπη
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER