Η Sunlight Group επενδύει στη Logbatind στην Πορτογαλία

Η Sunlight Group επενδύει στη Logbatind στην Πορτογαλία

Η Sunlight Group Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας, μέλος του διεθνούς επενδυτικού Ομίλου Olympia και εταιρεία τεχνολογίας που ειδικεύεται σε καινοτόμες λύσεις βιομηχανικής ηλεκτροκίνησης για τον κλάδο της ενδοεφοδιαστικής αλυσίδας (intralogistics) και τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας από ανανεώσιμες, υπέγραψε επενδυτική συμφωνία με την Logbatind-Logística de Baterias Industriais, συνεργάτη της επί σειρά ετών στην Πορτογαλία.

Η συμφωνία προβλέπει συμμετοχή της Sunlight Group στο μετοχικό κεφάλαιο της Logbatind και εξαγορά του 65% της πορτογαλικής εταιρείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Sunlight έχει ήδη παρουσία στην Ιβηρική χερσόνησο, μέσω της θυγατρικής της, Sunlight Baterías España. Η επενδυτική συμφωνία μεταξύ των συμβαλλομένων μερών υπογράφηκε στις 7 Ιουνίου 2023 στην Braga της Πορτογαλίας από τον Λάμπρο Μπίσαλα, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Sunlight Group Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας, και μέλη της οικογένειας Jantarada στην οποία ανήκει η Logbatind.

Η εταιρεία Logbatind ιδρύθηκε το 2013 και ειδικεύεται στην πώληση μπαταριών και φορτιστών για βιομηχανικά οχήματα, ενώ προσφέρει επίσης υπηρεσίες συναρμολόγησης, επισκευής και συντήρησης για τα προϊόντα αυτά. Από το 2022, η Logbatind αποτελεί μία από τις πιο αναγνωρίσιμες εταιρείες στην Πορτογαλία για τις υπηρεσίες που προσφέρει στους πελάτες της στο διαρκώς αναπτυσσόμενο κλάδο της αποθήκευσης ενέργειας.

Γενικός Διευθυντής της Logbatind θα παραμείνει ο Carlos Jantarada αναλαμβάνοντας επίσης το ρόλο του Εκτελεστικού Διευθυντή της Sunlight Baterías España, προκειμένου να αναπτυχθεί η θυγατρική της Sunlight στην Ιβηρική αγορά. Ο Jantarada και οι συνεργάτες του θα εστιάσουν στη γεωγραφική επέκταση και κάλυψη των προϊόντων της Sunlight στην ισπανική αγορά, συμπληρώνοντας τη δράση υφιστάμενων αντιπροσώπων. Ταυτόχρονα, οι Sunlight Group και Logbatind θα συνεχίσουν την αυτόνομη εμπορική τους λειτουργία, δημιουργώντας συνέργειες για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών σε τοπικό επίπεδο.

rawmathub.gr linkedin newsletter subscription

Σχολιάζοντας τη συμφωνία, ο Λάμπρος Μπίσαλας, Διευθύνων Σύμβουλος της Sunlight Group, σημείωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που σφραγίζουμε μία μακρόχρονη συνεργασία με έναν πολύτιμο εταίρο και ανυπομονούμε να δουλέψουμε μαζί ώστε να διερευνήσουμε σημαντικές ευκαιρίες στην Ιβηρική αγορά. Το προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της Sunlight Group είναι εκτενές, διαφοροποιημένο και καινοτόμο. Έχουμε στόχο να μεγαλώσουμε ακόμη περισσότερο τα μερίδια αγοράς στην περιοχή σε ό,τι αφορά την τεχνολογία μολύβδου-οξέος και, ειδικότερα, να εδραιωθούμε ως ολοκληρωμένοι προμηθευτές προϊόντων λιθίου για εφαρμογές βιομηχανικής ηλεκτροκίνησης και Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας. Για να επιτύχουμε τον στόχο αυτό, στηριζόμαστε στην πολύτιμη εμπειρία της οικογένειας Jantarada και είμαστε έτοιμοι να τους υποστηρίξουμε με τη δική μας εκτεταμένη τεχνογνωσία ώστε να μεγιστοποιήσουν τη δυναμική τους και να αναπτύξουν ακόμη περισσότερο την εταιρεία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Carlos και τη Natália Jantarada για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο όραμα της Sunlight Group και την απόφασή τους να συνεχίσουμε μαζί αυτό το επιχειρηματικό ταξίδι».

Από πλευράς Logbatind, ο Carlos Jantarada δήλωσε: «Είμαστε συνεργάτες της Sunlight για περισσότερα από 18 χρόνια, μία συνεργασία που δεν είναι πια μόνο επιχειρηματική. Θεωρούμε τη Sunlight μέρος της οικογένειάς μας καθώς μοιραζόμαστε κομβικές αξίες – όπως η αξιοπιστία και η αριστεία. Μας χαροποίησε ιδιαίτερα το γεγονός ότι μας ζητήθηκε να συνεργαστούμε σε αυτήν την νέα προσπάθεια και να διαδραματίσουμε σημαντικό ρόλο στη φιλόδοξη επεκτατική στρατηγική της εταιρείας. Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ευτυχείς ή περήφανοι που αποτελούμε πια μέρος της Sunlight Group, και ευχόμαστε αυτό να οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες. Για την εμπιστοσύνη που μας δείχνει η συμμετοχή μας στο έργο αυτό, θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά έναν άνθρωπο που θεωρώ φίλο μετά από πολλά χρόνια συνεργασίας και σκληρής δουλειάς κοντά του: τον Λάμπρο Μπίσαλα, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Sunlight Group».

Αφιέρωμα - Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος - Ο δρόμος προς την αειφορία
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER