Η Porsche και η Hydro συνεργάζονται για την προμήθεια αλουμινίου και την ανακύκλωση υλικών μπαταριών

Η Porsche και η Hydro συνεργάζονται για την προμήθεια αλουμινίου και την ανακύκλωση υλικών μπαταριών

Η Porsche AG και η Norsk Hydro ASA θα συνεργαστούν για να μειώσουν περαιτέρω το αποτύπωμα άνθρακα των αυτοκινήτων της Porsche, χρησιμοποιώντας αλουμίνιο χαμηλών εκπομπών άνθρακα που θα παρέχει η Hydro. Επιπλέον, οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν σε μια καινοτόμο ιδέα πάνω στην ανακύκλωση πρώτων υλών μπαταριών.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Η Hydro θα προμηθεύσει την Porsche και αρκετούς από τους προμηθευτές εξαρτημάτων της Porsche με αλουμίνιο χαμηλών εκπομπών άνθρακα, τύπου Hydro Reduxa 4.0 ή καλύτερου. Αυτό το ευρέως χρησιμοποιούμενο κράμα αλουμινίου διαθέτει ένα από τα χαμηλότερα αποτυπώματα CO₂ στην αγορά σήμερα και παράγεται με χρήση ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Το αποτύπωμα άνθρακα υπολογίζεται συνολικά και καλύπτει όλα τα στάδια από την εξόρυξη έως και την παραγωγή του κράματος.

Μέχρι το 2025, το παρεχόμενο από τη Hydro αλουμίνιο θα επιτρέψει στην Porsche να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα σε μελλοντικά μοντέλα οχημάτων σε περίπου 3,5 κιλά CO2 ανά κιλό αλουμινίου που χρησιμοποιείται. Αυτό το ποσό είναι περίπου 60% χαμηλότερο από το αποτύπωμα άνθρακα του μέσου πρωτογενώς παραγόμενου αλουμινίου που καταναλώνεται σήμερα στην Ευρώπη.

Εκπομπές άνθρακα ανά κιλό για τα παραγόμενα από τη Hydro κράματα αλουμινίου σε σχέση με τον παγκόσμιο μέσο όρο
Αφιέρωμα - Κρίσιμες Ορυκτές Πρώτες Ύλες ένα στοίχημα για την Ευρώπη

Λόγω των ανώτερων ιδιοτήτων του αλουμινίου όσον αφορά στην ευκαμψία, το μικρό βάρος και την αντοχή, η αναλογία αλουμινίου στα αυτοκίνητα της Porsche αυξάνεται σταθερά. Το αλουμίνιο είναι ένα από τα βασικά μέταλλα για τη μετατροπή ενός ηλεκτρικού οχήματος σε σπορ αυτοκίνητο. Ήδη σήμερα το αλουμίνιο αποτελεί περίπου το 30% του συνολικού βάρους της Porsche Taycan, του πρώτου πλήρως ηλεκτρικού σπορ αυτοκινήτου της Porsche.

Ως μέρος των φιλόδοξων σχεδίων και των δύο εταιρειών για απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα, η Hydro στοχεύει να προμηθεύσει την Porsche και τους προμηθευτές της με αλουμίνιο μηδενικών εκπομπών άνθρακα έως το 2030. Η Hydro σκοπεύει να επιτύχει αυτό το στόχο αυξάνοντας τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην παραγωγή αλουμινίου και ανακυκλώνοντας scrap ήδη χρησιμοποιημένου αλουμινίου, με στόχο την αύξηση της κυκλικότητας και τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα του παραγόμενου αλουμινίου.

Ένα άλλο σημαντικό μέρος της συμφωνίας μεταξύ των δύο εταιρειών θα είναι η διερεύνηση της ιδέας για την οικοδόμηση μιας βιώσιμης αξιακής αλυσίδας υλικών μπαταριών. Η Porsche και η Hydro θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη ενός οδικού χάρτη για την ανακύκλωση υλικών μπαταριών στην Ευρώπη. Ένα από τα βασικά στοιχεία αυτού του έργου θα είναι η δημιουργία αποτελεσματικών λύσεων κλειστού βρόχου για τις ηλεκτρικές μπαταρίες της Porsche.

Η πρόσβαση σε αειφόρες πρώτες ύλες αποτελεί βασική πρόκληση για την αυτοκινητοβιομηχανία. Η Hydro έχει μεγάλη εμπειρία στην ανακύκλωση πρώτων υλών μπαταριών. Στην Porsche έχουμε ξεκάθαρη δέσμευση να αυξήσουμε τη χρήση ανακυκλωμένων υλικών στα οχήματά μας. Η αρχή της κυκλικής οικονομίας είναι κάτι που μοιραζόμαστε με τη Hydro. Στοχεύουμε να εξασφαλίσουμε την εφοδιαστική μας αλυσίδα μακροπρόθεσμα και έτσι αναμένουμε πολύτιμα αποτελέσματα από αυτό το κοινό έργο καινοτομίας σε τεχνολογίες ανακύκλωσης.

- Barbara Frenkel, Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ για την εφοδιαστική αλυσίδα στην Porsche AG

Η ευρωπαϊκή αλυσίδα εφοδιασμού για κρίσιμες πρώτες ύλες για την παραγωγή μπαταριών βρίσκεται ακόμη στο αρχικό της στάδιο. Η ανακύκλωση αναμένεται να διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στην κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης για μπαταρίες αυτοκινήτων στο μέλλον, ωστόσο θα απαιτηθούν συνεργασίες μεταξύ των παραδοσιακών βιομηχανιών για την επίτευξη αυτού του στόχου. Η Porsche και η Hydro έχουν δεσμευτεί να διερευνήσουν ευκαιρίες κοινής συνεισφοράς σε αυτόν τον τομέα. Οι δύο εταιρείες αναμένουν το 2025 την ολοκλήρωση της μελέτης σκοπιμότητας για το κοινό έργο ανακύκλωσης μπαταριών.

Με πληροφορίες από greencarcongress.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER