Η Ισπανία σημειώνει πρόοδο στην ανακύκλωση ανεμογεννητριών

Η Ισπανία σημειώνει πρόοδο στην ανακύκλωση ανεμογεννητριών

Η ενεργειακή εταιρεία Acciona Energia προωθεί την κατασκευή μιας μονάδας ανακύκλωσης πτερυγίων ανεμογεννητριών στη βόρεια Ισπανία. Η μονάδα Waste2Fiber θα έχει ικανότητα επεξεργασίας 6.000 τόνων ετησίως. Στο εγχείρημα επενδύονται συνολικά 5,3 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της κρατικής χρηματοδότησης.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Η κατασκευή του εργοστασίου στην πόλη Lumbier στην περιοχή της Ναβάρας έχει προγραμματιστεί για το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους και η έναρξη λειτουργίας το 2025. Οι νέες θέσεις εργασίας υπολογίζονται σε περισσότερες από 100. Η Acciona Energia κατασκευάζει την εγκατάσταση μαζί με τον μητρικό της όμιλο, την εταιρεία κατασκευής υποδομών Acciona SA και την start-up RenerCycle.

Η ομάδα έργου στοχεύει στην ανάπτυξη μιας εγκατάστασης εξοπλισμένης με ιδιόκτητη τεχνολογία θερμικής επεξεργασίας για την ανακύκλωση σύνθετων υλικών. Η καινοτόμος μέθοδος τους περιλαμβάνει τη διατήρηση μέτριας και ελεγχόμενης θερμοκρασίας και ατμοσφαιρικών συνθηκών.

Με τον τρόπο αυτό διατηρούνται οι ιδιότητες των ινών οπλισμού που φέρουν τα πτερύγια των ανεμογεννητριών, επιτρέποντας την επαναχρησιμοποίηση οργανικών ενώσεων και τη μετατροπή των σύνθετων υλικών σε δευτερογενείς πρώτες ύλες.

Αυτές οι δευτερογενείς πρώτες ύλες μπορούν στη συνέχεια να εισαχθούν σε νέες διαδικασίες παραγωγής με ποιότητα συγκρίσιμη με αυτή των πρωτογενών πρώτων υλών. Η Acciona Energia λέει ότι το ανακυκλωμένο γυαλί και οι ίνες άνθρακα που παράγονται μέσω αυτής της διαδικασίας είναι υλικά κατάλληλα για χρήση σε βιομηχανίες όπως η αυτοκινητοβιομηχανία και οι κατασκευές, ενώ οι οργανικές ενώσεις θα έχουν εφαρμογές στη χημική βιομηχανία.

Με πληροφορίες από recyclinginternational.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
Αφιέρωμα - Κρίσιμες Ορυκτές Πρώτες Ύλες ένα στοίχημα για την Ευρώπη
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER