Η Holcim εξαγόρασε την SES Foam LLC τη μεγαλύτερη εταιρεία μονωτικών αφρού ψεκασμού στις ΗΠΑ

Η Holcim εξαγόρασε την SES Foam LLC τη μεγαλύτερη εταιρεία μονωτικών αφρού ψεκασμού στις ΗΠΑ

Με την εξαγορά αυτή η HOLCIM: (α) αποκτά πρόσβαση στην εξαιρετικά κερδοφόρα αγορά μόνωσης αφρού ψεκασμού των ΗΠΑ, (β) παρέχει βιώσιμες νέες κατασκευές και έργα πράσινης μετασκευής στα οποία εξειδικεύεται η SES Foam LLC και (γ) επιταχύνει την ανάπτυξή της στις ΗΠΑ.

Η Holcim ολοκλήρωσε με επιτυχία την εξαγορά της SES Foam LLC., της μεγαλύτερης ανεξάρτητης εταιρείας μόνωσης αφρού ψεκασμού στις ΗΠΑ με καθαρές πωλήσεις 200 εκατ. USD το 2022 (εκτίμηση). Η SES Foam LLC. έχει ιστορικό ταχείας ανάπτυξης, με προηγμένες λύσεις ενεργειακής απόδοσης και περιβαλλοντικά φιλικών λύσεων σε νέα και «πράσινα» έργα μετασκευής.

Ο Jamie Gentoso, Global Head Solutions & Products της Holcim αναφέρει: «Καλωσορίζω θερμά όλους τους υπαλλήλους της SES Foam στην οικογένεια της Holcim. Με την ηγετική θέση της SES στη θερμομόνωση, επεκτείνουμε τη γκάμα των καινοτόμων συστημάτων μας για βιώσιμα κτίρια, από στέγες έως μόνωση, για να βελτιώσουμε την ενεργειακή τους απόδοση. Ανυπομονούμε να μπούμε μαζί στην επόμενη εποχή ανάπτυξής μας».

Η SES Foam LLC. ιδρύθηκε το 2009 και εδρεύει στο Spring του Τέξας. Η εταιρεία έχει μακρά ιστορία καινοτομίας με λύσεις όπως η SucraSeal®, η πρώτη μόνωση αφρού ψεκασμού με βάση τη σακχαρόζη (sucrose) που πιστοποιήθηκε από το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ για το υψηλό περιεχόμενό της σε φυσικό υλικό. 

Η SES Foam LLC. προσφέρει ανώτερα προϊόντα που βελτιώνουν την ενεργειακή απόδοση και τη θερμική άνεση των κτιρίων, ενώ μειώνουν σημαντικά το αποτύπωμα άνθρακα. Η εταιρεία ξεχωρίζει για τις υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που παρέχει σε εργολάβους, συμπεριλαμβανομένων επισκέψεων σε έργα για παροχή τεχνικών συμβουλών, συμβουλευτικής και υποστήριξης σε διάφορα τεχνικά θέματα.

Αυτή η εξαγορά αποτελεί μέρος της πολιτικής της Holcim για επέκταση στον τομέα της στέγης και της μόνωσης, η οποία έχει πρόσφατα δρομολογηθεί, στο πλαίσιο της οποίας εντάσσονται οι ήδη πραγματοποιημένες εξαγορές της Firestone Building Products και της Malarkey Roofing Products. Οι καθαρές πωλήσεις (pro-forma) της Holcim στον τομέα στέγης και μόνωσης βρίσκονται σε καλό δρόμο και αναμένονται να φτάσουν τα 3,5 δισ. CHF το 2022.

Πηγή: HOLCIM Media Release, 1 Αυγούστου 2022

foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER